perjantai 8. syyskuuta 2017

Ämpärilistan purkua



Kasasin kesän alussa varmaan kaikille tutun summer bucket listin, joka nousi nopeasti hyvin suosituksi postaukseksi. Toteutuksen voi käydä halutessaan tsekkaamassa täältä. Luulen että suurin houkutusmagneetti oli omaan tyyliini visuaalisesti toteutettu esittämistapa, joka keräsi kiitosta useissa blogeissa. Oli aina päivän piristys bongata oma postaus toisten blogeista, joten kiitos siitä!

Miten toteutuksessa sitten onnistuttiin? Osittain ihan jees ja osittain aika surkeasti. Jälkimmäiseen selityksenä suunnitelmien muutokset. Peetulla piti olla parin viikon laidunloma, joka venyi lähes koko kesän mittaiseksi. Vauvaponille toki ihan jees, mutta halu treenaamaan on nyt kova. Onneksi ongelmaan tulee pian helpotusta uuden satulan vihdoin löydyttyä.

Disa
Poikki meni myös yksi pitkäaikainen kaverisuhde ja sen on ehkä voinut blogistakin huomata jos on tarkkaan aikaisemmin seurannut, sillä draama vaikutti myös talleilukuvioihin. Aluksi olin harmistunut, mutta onneksi pian sain itseni muiden ihanien ystävien avustuksella tajuamaan, että kusipäitä on turha sietää elämässä ja nyt voin ilman surkutteluja jatkaa elämää niiden henkilöiden parissa, joihin voi oikeasti luottaa.

Kokonaisuudessaan kesä oli kyllä aivan huikea! Vielä olisin kaivannut rinnalle sen Peetun kanssa treenaamisen, mutta ensi vuoden lomasta tulee sitäkin parempi.




YÖMAASTO 

Yömaastosta suoriuduttiin jo heti alkukesästä. Aikaisemmin kaikki moiset reissut on tullut heitettyä loppukesän pimeyksissä kiiltomatoja tiiraillen, mutta tällä kertaa päästiin aamuöisiin tunnelmiin. Tosi kaunista kyllä oli: sumupeitteiset järvet ja se kesäyön kuuluisa rauhallisuus. Matkaseurana mulla ja Disalla oli Venla hevosineen, ja oli kyllä huippureissu!

Tästä kuvasin muuten myös gopro-videon ja se on joskus (kunhan laiskuuksissani jaksaisin editoida ja ladata sen) päätymässä blogiin. Samaan syssyyn sitten tulee myös postaus Venlan ja Laulun vierailuista meillä, mutta se jarruttaa edelleen noiden muutaman pienen ikuisuuden kestävien kypäräkameravideoiden vuoksi.

Vierailulla Venla ja Laulu laitettiin myös kunnon treeniin, hienosti Laulu puomeilla!









HEVOSTEN UITTOA VENEEN PERÄSSÄ

Well, tätäpä ei saatu toteen. Uitin kyllä kelien ja lämpötilojen salliessa alkukesästä jonkin verran taluttaen ja ratsain, mutta venettä ei koskaan keretty testaamaan. Sen jälkeen iski joku kylmyysrintama, jonka seurauksena vesi muuttui järkyttävän jäiseksi. 

PIKNIK TALLILLA 

Toteutettu erittäin onnistuneissa merkeissä! Nurtsille levitetty liina suorastaan notkui kesäisistä herkuista: oli mansikoita, kirsikoita, kermavaahtoa, croissanteja, suklaakeksejä, vesimeloneja... Mukana maistelemassa tietenkin myös Samba-poni. 

Postauksen täydeltä ihania fiilistelykuvia voit katsella täältä.


PÄIVÄN MITTAINEN VAELLUS

Hups, olen näköjään kamala alisuorittaja. Pitkiä vaelluksia tehtiin tahallisesti ja tahattomasti, mutta kokonaista päivää ei maastorymyilyyn saatu törsättyä. Haaveena olisi kuitenkin vielä napata tämä tähän alkusyksyn tavotteisiin jos seuralaisia löytyy! Mukaan tietty ynnätään eväät ja joku ihana laavuretkeily syysruskassa. 

RAVIRADALLE BAANAAMAAN

Eih.. No tämä ainakin on pakko toteuttaa vielä syksyn aikana! Löysin hyvän reitinkin hiittiradalle, joten päästään kätevästi ilman trailerireissuja ratsastamaan naapuritallille.

PEETULLA VALMENTAUTUMINEN

Punaista piisaa. Mutta tähän puolustukseksi laitettakoon satulaongelmat! Syksyn aikana ryhdytään kuitenkin treenaamaan ihan huolella, joten ainakin tämä saadaan vielä toteutettua mahdollisimman moneen kertaan.


VIERAILLA HEVOSILLA RATSASTAMINEN 

Wuhuu, jotain saatu aikaiseksi! Kesä 2017 oli kyllä mukavasti uusia hevostuttavuuksia täynnä. Erityisesti mieleen jäivät Annin Torres ja Raisu sekä mielettömän upea Calle.


OMALLA TALLILLA RATAHARKKAREIDEN JÄRJESTÄMINEN 

Heinäkuun lopulla hypättiin meidän kentällä iltakisat. Luokkia oli rataesteiltä aina maastoesteradalle saakka. Erittäin onnistunut ja kivan mielen tapahtuma jälleen kerran, joten sen vuoksi syksyllekin on vielä suunnitteilla yhdet karkelot. Tällä kertaa sitten kouluratsastuksen parissa.

Meidän tallin estekisoista kuvia voi katsella täältä.


MAASTOESTERADAN RAKENTAMINEN 

Tehty ja loistava rata tulikin! Koko lenkin korkkaamista olen kyllä itse odotellut edelleen, sillä tällä hetkellä vain kisaajat ovat siinä ratsastaneet. Radasta tuli kyllä tosi hyvä ja monipuolinen, etenkin kauhean työn ja vaivan takana ollut vesieste oli raatamisen arvoinen.

Vaikka koko rataa en ole vielä hypännytkään, ylitettiin me Disan kanssa kuitenkin kesän aikana pieniä kiinteitä maastiksia nurmikujalla ja hiekkapohjalla. Nyt alkusyksystä lähdetään kyllä ehdottomasti ponin kanssa vielä tuolle pitkälle maastoradalle ja jos Peetun satula saadaan sopivaan aikaan, täytynee senkin kanssa lähteä maastoesteille treenaamaan. 


LASTAUSTREENIT 

Checkcheck! Lastausjuttuja harjoiteltiin mm. aasileirillä pitkäkorvien kanssa ja Peetukin pääsi tutustumaan traileriin. Tästä on tulossa aivan oma postauksensa, joten ei paljastella sen suhteen sitten enempää. Muutama viikko sitten lastauduttiin suomipojan kanssa myös hyvin sujuvasti isoon hevosrekkaan, mutta tämä taitaa olla jo enemmän syksyn puolella suoritettuja harjoituksia. 

TEEMAKUVAUKSET VALOKUVAAJAN KANSSA 

Jep ja saatiin Suvin kanssa aivan mielettömän hienoja kuvia! En nyt sanoisi ihan teemakuviksi, mutta toisaalta näissä on sellainen villi luonnonlapsi- ja kesäkeijufiilis. Mallikansion kuvia voi katsella lisää Kuin suoraan satukirjasta -kuvapostauksesta.

Kesän aikana sain muutenkin aivan ennätysmäärän näitä hieman "parempia" yhteiskuvia. Lisää voit katsella postauksista Leijonaharjat kultaisessa auringonlaskussa, Tyttö ja tytön hurjan rakas poni, Hahtuvapallojen keskellä ja Kesäkukkaset.


MAASTO AIKAISIN AURINGON NOUSTESSA

Tämä on vähän siinä ja siinä. Yömaastosta tullessamme ensimmäiset auringonsäteet kurkottelivat puiden lomasta, mutta varsinaista maastokertaa auringonnousuun en ajoittanut. Toisaalta tämä olisi kyllä paljon helpompi ja mun mielestä paaaaljon kauniimpi talvella. Sattuu varmaan jokaisen kesäihmisen korviin, mutta talvi pakkasine ja lumitähtineen on omaa lempparivuodenaikaani. 

UUSIEN ESTEIDEN MAALAAMINEN 

Muutamat puomit maalasin Venlan kanssa, joten suoritettu. Kolme kappaletta tikkuja kesäisissä väreissä. Valkeat raidat vedettiin vapaalla kädellä ja sen ne ovat näköisetkin, mutta ei sitä onneksi niin kauempaa huomaa. 




AASEILLA KÄRRYTTELY 

Tätä olisin tahtonut tehdä useamminkin, mutta ehdittiin me onneksi Lucian kanssa muutamat pikkulenkit heittää. Nyt syksyn tullen pitää taas tsempata ajojuttujen kanssa, sillä se on tosi hauskaa ja mielummin sitä nyt tietty itse istuu kärryillä kun juoksee aasin vieressä lenkeillä.. ;)

PEETULLA PIKKUKISAILU (HARKKA, I-TASO)

Ei tietenkään onnistunut ymmärrettävistä syistä. Toivotaan nyt kuitenkin, että ehkä loppuvuodesta päästään jossain pyörähtämään sen kanssa! Olisi niin hauskaa ja samalla hyvää treeniä juniorille.

AASILEIRI MEILLÄ 

Kunnialla läpi! Postaukset ovat edelleen tulossa, mutta tähän mennessä olen julkaissut juttua vain torstailta ja perjantailta. Onnistunut ja kiva leiri takana, jonka kohokohtana oli ainakin omasta mielestäni tosi hauska ja iloinen Aasipäivä. 





MUIHIN HEVOSBLOGGAAJIIN TUTUSTUMINEN 

Tehty, tosin montaa en ole vielä päässyt kasvokkain näkemään. Ehkäpä tilanteeseen tulee kuitenkin korjausta jossain välissä. Tietty Kaisa (yksi omista lempparibloggaajistani) tuli paremmin tutuksi aasileirillä!

LÄHEISELLE KAUPALLE RATSASTAMINEN
JA SIELTÄ JÄTSKIEN OSTAMINEN

Harmittaa, että tätä en ennättänyt tekemään. Kyseessä olisi ollut jo puolen päivän mittainen reissu, joten siihen olisi saanut vaikka hyvin ynnättyä tuon päivän vaelluksen. Mutta tämä on kyllä sellainen kohta, joka pitää jossain välissä saada ennemmin tai myöhemmin toteen!

ILMAN VARUSTEITA RATSASTAMINEN 

Jep, aina toisinaan on hauskaa humputella Disan kanssa näin. Harva ehkä enää uskoisi, että sillä ei ole joskus voinut mennä ilman satulaa. Nyt se on niin luotto ja toimii moitteettomasti. Varusteitta onnistuu kaikki perusjutut siirtymistä temponvaihteluihin ja kääntymisistä peruutuksiin. Joskus voisi ryhtyä hurjaksi ja koittaa suorittaa jotain koulurataa näin!


Viimeisenä lisäyksenä listalla oli vielä kesästä nauttiminen, joka on onnistunut oikein hyvin! Koska mulla jäi kuitenkin useampi kohta uupumaan, saatte te ehdotella "rangaistuksia" joita lähden näistä rikkeistä suorittamaan. Jotain hauskoja hevosaiheisia tehtäviä siis: mielikuvitusta saa käyttää, mutta ei mitään typeriä älyttömyyksiä kuitenkaan.

Nyt siis ideoita kehiin!

15 kommenttia:

  1. On kyllä ollut aivan mahtavia kuvia blogissasi tänä kesänä! Onnekasta saada useasti hyvä kuvaaja matkaan. Toki olet myös hyvin kuvauksellinen yksilö, ei meikäläisestä tuollaisia kuvia saisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Hyvistä kuvaajista on kyllä saanut kuluneena kesänä nauttia oikeasti! :)

      Poista
  2. Ihana postaus ja mahtavia kuvia! Sun kesä kuulostaa todella onnistuneelta ja toivottavasti saat vielä tässä syksyn aikana toteutettua niitä juttuja joita ei kesän aikana tullut tehtyä!

    kavioidentahdissa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, toivotaan! :)
      Käyn tsekkaamassa myös sun blogin!

      Poista
  3. Ihana postaus ja mahtavia kuvia! Sun kesä kuulostaa todella onnistuneelta ja toivottavasti saat vielä tässä syksyn aikana toteutettua niitä juttuja joita ei kesän aikana tullut tehtyä!

    kavioidentahdissa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Heheh, pahoittelen maalauksien laatua 😂 Mut hei kunhan saat sen Peetulle satulan niin ratsastetaan kaupalle, jätskiä voi syödä syksylläkin! Ja parit kuvaukset sit, kunhan mä selviin kirjotuksista (vois alkaa lukemaan) 🤔

    venlaauroraa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paremmat ne sun raidat oli varmaan kun ne mun, että :D Jep todellakin!!

      Poista
  5. Mullakin jäi tosi monet kesälle suunnitelluista jutuista tekemättä, kun säät olivat mitä sattuu. Mutta paljonhan sä sait aikaan kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sekin vielä! Totta, mutta muutamat tosi kivat kohdat pitäisi kyllä saada vielä tehtyä, koska vaikuttaa niin hauskalle. :D

      Poista
  6. Kannattaa ehkä vähän miettiä, mitä nettiin kirjoittaa. Mulle ainakin on opetettu, että julkisesti toisen haukkuminen on väärin, varsinkin kun henkilön voi tunnistaa... :/ Hyvät jatkot kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan ihan yhtä väärin kuin se selän takana haukkuminen. Sitä samaa!

      Poista
  7. Tosi kiva tääkin taas, ja ihania kuvia! Aika paljon kyllä kerkesit säkin tekemään kesän aikana! Harmi kun ei ehditty nähä nyt kesällä, mut ehkä pian sit ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! No jep, pitää kehitellä jotain kivaa poneilujen parissa yhdessä ja sit tietenkin Tallinna. ;)

      Poista
  8. Sinulla onkin ollut sitten oikein mahtava kesä! Itsekin suoriuduin joistakin kohdista hieman heikommin ja pitäisi sitä omaakin rangaistusta alkaa miettimään... Mutta kulunut kesä oli kyllä ehdottomasti todella huippu enkä malta ensi kesää edes odottaa, kun sille on varattu niin paljon kaikkia suunnitelmia!
    Hmm... Itsellenihän ehdotettiin rangaistukseksi sitä pirtelön tekemistä, missä arvotaan ainekset pirtelöön. Tätä olen itse hieman harkinnut, mutta en tiedä sitten... Näitä on vain niin vaikea keksiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Tosi ihana kuulla, että myös sun kesä oli huippu! :)

      Hyi tuo on pahaa, oon kerran tehnyt sen. Sipulikastike/savulohi/maito/mikälie smoothie ei uponnut.. :DD

      Poista