lauantai 17. helmikuuta 2018

PS of Sweden High Jump Revolution - hintansa väärti?

Ihanista kuvista jälleen kiitos @venlaauroraaphotos

Oon kuolannut jo kauan Perfect Sit of Swedenin mallistoja. Ihania suitsia ja sitäkin upeampia otsapantoja swarkovskikoristein. Joulun jälkeen Suomen ratsutarvikkeen nettikauppaan rantautuivat alennukset, jolloin koin tilaisuuteni iskeneen ja pistin High Jump Revolutionit tilaukseen pienen hinnankevennyksen siivittämänä. 

Paketti saapui nopeasti, vaikka näin varusteurheilijana odottavan aika tuntui silti pitkäveteiselle. Sitä materialismionnellisuuden määrää, kun vihdoin kuitenkin pääsi tuhoamaan pakkausta ja tunnustelemaan ensikosketuksella pehmeää nahkaa. 

Ja nahkahan näissä todellakin on pehmeää! Tuskin olen koskaan omistanut mitään näin hyvälaatuisia vermeitä. Toki tähän hintaan saa jo olla laatua, mutta tuntuma oli silti positiivinen yllätys.



"High Jump Revolution -suitsissa on uudenlainen muotoilu hevosten poskien limakalvovaurioiden ehkäisemiseksi. Suitsissa posket eivät jää puristuksiin hampaiden ja turpahihnan väliin", kuvaillaan Suomen ratsutarvikkeen sivuilla. Suitset kiertävät posket kokonaan mutkalle muotoiltujen hihnojen ansiosta. Nenälle asettuu yhdistävä turpalaatta, jota voi vaihdella omaan tyyliin sopivaksi. Itse ajattelin hankkia myös lampaankarvalla varustetun osan tuon nyt kuvissa nähtävän klassisen perusmallin lisäksi.

Muiden Perfect Sit of Swedenin suitsimallien mukaan myös nämä on muotoiltu anatomisesti ja niiden niskahihna on erittäin paksu. Laajalle pinta-alalle asettuva  kappale tasapainottaa paineen jakautumista ja on sen ansiosta entistä mukavampi hevoselle.


Näkyykö tämä sitten käytössä? Peetu on liikkunut tyytyväisen oloisesti, mutta mitään wow-reaktiota ei kuitenkaan ole syntynyt ainakaan sormien napsautuksella. En siis sanoisi, että tässä ollaan suitsimuutoksen vuoksi menty parempaan tai huonompaan suuntaan ainekaan kovin merkittävällä tasolla. Toki ihan älyttömästi ei ehditty näitä ennen lomaa edes testailemaan, joten kunhan saadaan taas ratsastus mukaan viikkorytmiin, päästään vielä hieman tarkemmin tunnustelemaan miltä Peetu vaikuttaa.

Nuoren hevosen kanssa elämä on aina vähän säätämistä riittävien vapaiden saavuttamiseksi, joten varsinkin näin talvella poni pääsee myös keräämään virtaa ja on sen puolesta hieman haastavampi ratsastaa. Ehkä muutaman  ensimmäisen "lomalta palailu" -kerran jälkeen voi vielä tarkemmalla pohjalla verrata, tuoko PSOS mullistuksia ratsastettavuuteen.


High Jump Revolutionin poskiremmit kiinnittyvät kuolaimiin tavallisen nahkalenksun lisäksi myös kuminauhoin. Tuplaremmien kuminauhaosan tarkoituksena on tasata painetta ja saada yhä pehmeämpi tuntuma suuhun. Lisäksi lukkokohdat on pehmustettu extrapehmeästä nahasta muotoilluilla kappaleilla, joten suitsissa on todellakin panostettu hevosen mukavuuteen monella tapaa. 

Plussana High Jump Revolutionit saadaan kiinni nopeasti ja näppärästi pikalukon avulla. Klipsi on helppo naksauttaa kiinni, mutta turparemmin saa silti hienosäädettyä juuri täydelliselle kireydelle leuan alta löytyvän säätöremmin avulla.


Yksi parhaimmista ominaisuuksistahan näissä on myös tuo nepparikiinnitys otsapannoissa. Ihanan helppoa vaihtaa vaikka joka kerta uusi, muuhun varustekokonaisuuteen asettuva panta päähän. Tällä hetkellä mulla ei kyllä ole kun tämä kuvissa näkyvä musta perusyksilö, mutta kunhan ehdin vähän shoppailemaan lisää, saa poni varmasti päähänsä vaikka mitä ihanuuksia timanteista helmiunelmiin.

Tiivistettynä High Jump Revolutionit tarjoavat luksusta monella tapaa. Laadukas ja pehmeä nahka, nopea kiinnitys ja hevosystävällinen muotoilu. Suitsien ulkonäköä on helppo muokata oman maun mukaan. Kirsikkana kakun päälle osat saa tilattua tarvittaessa vaikka jokainen eri koossa, joka mahdollistaa lähes täydellisesti istuvat ja hevoselle yksilöllisesti suunnitellut varusteet.

Ratsastukseen High Jump Revolutionit eivät kuitenkaan tuoneet uusia ulottuvuuksia, mutta siitä huolimatta ratsu on toiminut tavanomaisen näppärästi myös näiden suitsien kanssa.


Entäpä sitten se hinta? Kallis. Kyseisten suitsien arvo on valmistajan sivuilla 339 euroa, joka alkaa kuitenkin jo olemaan todella hintava: mielestäni jopa liikaa, huomattavasta korkealaatuisuudesta huolimatta. Toki suitsilta odotan nyt pitkää ikää ja hyviä käyttökokemuksia. Ainakin ne istuvat Peetulle hyvin, ovat päässä mukavat, helppokäyttöiset ja kauniit. Innolla odotan, että pääsen vielä vähän vaihtelemaan otsapantoja ja turpalaattaa fiiliksen mukaan.

Tulevissa ratsastuspostauksissa tulen vielä avaamaan hieman lisää, mikäli tuntuu, että hevonen muuttuu jollain tapaa suitsien ansiosta. Pienetkin muutokset vaativat etenkin herkän nuoren kanssa aina oman totuttelujaksonsa, joten ihan muutaman käyttökerran jälkeen kummoista mielipidettä ei välttämättä voi edes odottaa. Tähän asti Peetu on kuitenkin tuntunut tykkäävän uusista pääkappaleistaan, mutta suurta eroa "tavallisiin" suitsiin ei olla ainakaan vielä havaittu.


Mitä suitsia teillä käytetään ja mitkä mallit olette havainneet parhaimmiksi hevosillanne?

11 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia Peetusta ja nuo suitset sopivat kyllä todella hyvin Peetulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ne on kyllä tosi hyvät! Kuvistakin tuli kivoja, onnea on hyvä luottokuvaaja. :)

      Poista
  2. Aivan ihania kuvia! Uudet suitset näyttävät kyllä aivan ihanilta ja sopivat Peetulle älyttömän hyvin ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo! :) Vähän ehkä nyt näyttää hassulle karvaisessa päässä, mutta eiköhän se siitä kun putte pääsee jossain vaiheessa villoistaan.. :D

      Poista
  3. Nää on kyllä kivat ja oikein hienot suitset! Kaverinkin hevosella taitaa olla juuri samat(?) ja nämä ovat olleet oikein kätevät, mitä olen itsekin päässyt niitä laittamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain! Mäkin kyllä tykkään tosi paljon. :)

      Poista
  4. Kuulostaapa hienoilta päävehkeiltä! Nuo pikalukot ja nepparit kuulostaa varsin käteviltä! Tuollaiset meille hommattaisiin kanssa heti, jos ei vaan koluttas koko aikaa mettiä läpi. :D meillä on kummallakin kaviokkaalla ihan Agrimarketista ostetut perussuitset, niillä ollaan hyvin pärjäilty. Hyvältä näyttävät Peetun päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä ihana helpotus elämään! :D Nyt jaksaa vaihtaa otsapantaakin useammin. Hyvältä näyttää myös teidän suitset! :)

      Poista
  5. Meille tuli PS of Swedenin suitset vuosia sitten, silloin kun merkki tuli pinnalle. Ajattelin, että ihanaa, että joku on vihdoin tehnyt todella erilaiset ja ergonomiset suitset! No ensimmäiset ongelmat tulivat heti käsittelyssä kun toinen pikalukko oli rikki. No sitten otin suitset myyneeseen firmaan yhteyttä, joka lupasi viedä reklamaation eteenpäin. Mitään ei ikinä kuulunut.. :D No sitten olin vuosia käyttämättä kunnes otin ne nyt taas kevyeeseen käyttöön. Tuli kuitenkin uusi ongelma kun ihana tammani kuolaa melko reilusti treenin aikana ja alaturppis ei jatkuvasta öljyämisestä huolimatta pysy pehmeänä.. Täytyi sitten vaihtaa koko alaturppis, koska eihän herkkää ihoa vasten voi pitää mitään karheaa alaturppista.. Toivon todella, että kyseisen firman suitsien nahka on parempaa kuin menneillä vuosilla, koska tuotteissa on muuten paljon hyvää! Hinta mielestäni siis on liian korkea ainakin omiin kokemuksiini nähden! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, tosi harmi, että sulla on ikäviä kokemuksia! Onpas outoa touhua jos reklamaatioonkaan ei vastattu. :(

      Hinta on kyllä munkin mielestä vähän turhan suolainen.. Toivotaan, että meillä nää pysyy nyt käytössä hyvänä!

      Poista
  6. Etsitkö velan vakauttamista, vakuudettomia lainoja, yrityslainoja, asuntolainoja, autolainoja, opintolainoja, henkilökohtaisia lainoja, riskipääomaa jne! Olen yksityinen lainanantaja, annan lainoja yrityksille ja yksityishenkilöille alhaisella ja kohtuullisella 2 prosentin korolla. Sähköposti osoitteeseen: christywalton355@gmail.com

    VastaaPoista