lauantai 13. tammikuuta 2018

Ilvekset hyökkäsivät meidän hevostarhaan ja Disan kimppuun

Perjantai-illalle on taas ollut mielenkiintoista ohjelmaa: koskaan en olisi osanut kuvitella, että tällainen tilanne sattuisi omalle kohdalle, mutta näin sitä näköjään taas kävi. Illan fiilikset oli lähinnä mitä helvettiä oikeasti, sillä jotenkin silti niin epäuskottavaa ja kovin kaukaisen kuuloista. Meillä on hevoset ihan kotipihassa, asuinrakennuksen vieressä ja silti kolme kappaletta ilveksiä hyökkää hevosten kimppuun. Luojan kiitos voin todeta, että säikähdyksellä selvittiin.


Itse tilanne meni todella nopeasti ohi. Me olimme normaaliin tapaan sisällä talossa, kun kuuden jälkeen alkoi kuulumaan outoa ääntä ulkoa hevostarhoilta. Koska moinen ei ole kovinkaan normaalia, tuli meillä tietenkin kiirelähtö ulos. Kengät jalkaan ja juosten laittamaan tallin pihavaloja päälle, jonka jälkeen kurvasimme äitin kanssa tarhoille.

Disa ja pari muuta ravasivat porttia kohden tavanomaisesti. Muut tulivat heti vanavedessä kävellen, mutta aaseja ja Torresta sai hetken huudella ennen kuin ne kipittivät paikalle. Tunnelma oli täysin normaali ja rauhallinen, joten ensifiilis oli, että jaa ne ovat varmaan keskenään nahunneet, koska sitähän ne harrastavat. Varsinkin Disa ja Likka huutavat joskus ihan hulluna, jos niillä on mennyt jostain sukset ristiin ja alkaneet potkimaan toisiaan.

Hämärässä ei erottanut mitään epänormaalia ja kaikki tuntui olevan ok, joten lähdimme takaisin sisään syömään loppuun. Tallivaatteiden vaihto, iltatallia valmiiksi ja sen jälkeen seiskan maissa hevosia ottamaan yöksi sisään. Disan astuttua talliin paljastuikin ikävä yllätys: sen kyljet oli molemmin puolin vedelty kynsillä takaapäin auki. Onneksi naarmut olivat vain ihan pinnassa, mutta kyllä tuollainen hieman säikäytti, kun ei koskaan ole vastaavaa tilannetta ollut eikä moista hyökkäystä osannut ollenkaan epäillä, etenkin kun yleinen meininki tarhoilla oli niin tyyni.Muilta hevosilta tai aaseilta ei löytynyt mitään. Onneksi Disan jäljetkin olivat vain pinnassa, eikä tilanne ollut siten akuutti. Poni vaikutti hyvin pirteälle ja terveelle, joten puhdistin ja desinfioin haavat huolellisesti. Soitin myös päivystävälle, mutta hänellä oli yö täynnä vaikeita ja kiireellisiä tapauksia, joten sovimme tsekkauskäynnin seuraavalle päivälle. Haavoissa ei itsessään ollut ongelmaa, mutta koska ne olivat eläimen aiheuttamia, uskoin, että niihin saattaisi mahdollisesti tarvita lääkekuurin tulehtumisen ehkäisemiseksi.

Haavoja oli molemmin puolin: oikealla melko pitkiä ja hieman syvempiä, yksittäisiä viiltoja sekä muutama pienempi sutimisjälki. Vasen puoli oli enemmän selkeästi tassunjäljistä tullut, sillä se oli täynnä lyhyitä ja oikeisiin kohtiin asettuvia kynnenjälkiä ympäriinsä koko lautasen mitalta. Heti ensimmäisenä meille tuli mieleen ilves, sillä hyökkäystapa ja jäljet vastaavat sen tekosia.

Kun lähdetään miettimään Suomen petoeläimiä täällä, ei vaihtoehtoja ole paljoakaan. Koiraeläin (esim. susi) kävisi suoraan kurkkuun kiinni, mutta kissa vaanii ja syöksyy takaa selkään nujertaen saaliin niin ja puree vasta lopuksi kaulaan saaliseläimen kaaduttua.Pienen odottelun päätteeksi riistanhoitoyhdistyksen yhteyshenkilö sekä metsästäjät saapuivat paikalle. Keskusteltiin ensin ja näytin ponin haavat, josta hekin heti sanoivat ilveksen tekosiksi. Asiantuntijat lähtivät sitten etsimään jälkiä ja aikansa ympäriinsä koluttuaan tulivat ilmoittamaan, että he olivat löytäneet erittäin selkeät kolmen ilveksen tassunjäljet ihan pihapiiristä, josta ne olivat jatkuneet pidemmälle metsään.

Teimme vielä tarvittavia ilmoituksia ja puheluita. Ponin vointia tsekkailtiin, mutta se oli onneksi ihan tyytyväisenä ja aina yhtä tomerana vaatimassa iltaruokiaan kuten aina ennenkin.Tapahtumaketju on tosiaan ollut melko nopea. Typeryyksissään joko kolmen nuoren ilveksen tai emon ja kahden pennun kopla on puikkelehtinut tarhaan, jossa ne ovat hyökänneet sattumalta valikoituneen Disan kimppuun. Luultavasti kaviosta on tullut urakalla ja muu lauma on hyökännyt heti ajamaan tunkeilijoita pois, joten ne ovat vain kerenneet roikkua kyljessä ja luikkineet sitten pakoon. Tämäkin tukee ilveksen syyllisyyttä, sillä sen hyökkäyksen epäonnistuessa se pakenee, eikä jää jahdistamaan saalista enempää.

Jotkut ovat ihmetelleet Disan oikean puolen pitkiä, yhdellä kynnellä tehtyjä haavoja ja olleet sitä mieltä, että ne eivät voi olla ilveksen aiheuttamia. Mielestäni niille on aika selkeä selitys: kun hevonen riehuu, potkii ja heittelee, ei ilveskään saa kaikkialle täydellisiä jälkiä aikaiseksi, vaan joihinkin kohtiin jää vain yhdestä kynnestä yksi viilto kun se huitoo menemään. Tuskin se ilves hirveästi ehtii miettimään ja varpaitaan asettelemaan, että saa "täydelliset kynnenjäljet" ponin perseeseen.

Tunkeilijat ovat saaneet joka tapauksessa hyvin nopeat lähdöt tarhasta. Aasit jäivät vielä tuijottamaan niiden perään, sillä ne ovat tosi tarkkoja reviiristään ja rökittävät kyllä mm. hevosia ahdistelevat naapurin huskyt (ei nimittäin oo enää koiraa sen jälkeen näkynyt kun Lurppa antoi piskille vähän kyytiä). Voin vaan kuvitella, kun pitkäkorvat ovat siellä mielessään kironneet, että hitto kun tässä on tämä perkuleen aita välissä, kun voitaisiin lähteä perään. Vielä tänäänkin niillä oli sellainen "nyt prkl me mennään sinne ilvesjahtiin!" -ilme naamalla.Aamu alkoi sitten erittäin aikaisin, kun kaikki toimittajat alkoivat soittelemaan meille ennen kukonlaulua. Aamutallin yhteydessä pääsin jo antamaan radiohaastattelua Ylelle, jonka jälkeen pitkin päivää eri tahot tavoittelivat puhelimitse jatkuvasti. Ylen radiohaastattelu tuli ulos yhdeksän jälkeen ja muita juttuja on julkaistu nyt ainakin Länsi-Savoon, Maaseudun tulevaisuuden ja Ylen nettisivuille, mutta ilmeisesti somessa ja etenkin Facebookissa artikkeleita on jo jaettu aika kiivaasti. Suurin osa tietenkin ihan fiksulla ajatuksella, mutta kommentoijien joukossa on aina muutama ei niin viisas -yksilö, joiden tietotasolle ja tyhmyydelle ei voi oikeasti tiedä itkeäkkö vai nauraa.

Tämä on kuulemma "ilveksien mustamaalaamista", jos ammattilaisten faktat osoittavat niiden kuitenkin olleen tapauksen takana. "Entä jos kyseessä oli koira? Tai piikkilanka-aita?", hyvä että mielikuvitus lentää, mutta molemmat on hyvin epätodennäköisiä vaihtoehtoja. Koiraan kun eivät mitkään merkit täsmää ja piikkilanka-aitauksissa puolestaan hevosia ei pidetä. Ehkäpä syyllinen olikin meidän oma kissa, mutta sattumalta sitten ilvekset kuitenkin tepastelivat paikalle katselemaan jättäen selkeitä tassunjälkiä koskemattomaan lumeen? Tai en tiedä, joku kysyi muutamaankin kertaan näiltä "ilves ei ole missään nimessä syyllinen!!1" -ihmisiltä muita varteenotettavia vaihtoehtoja (jos hyökkäävä piikkilanka ja naapurin koira jätetään vaihtoehdoista pois), mutta valitettavasti mitään vastausta ei kuulunut.

Hehkeenä muutaman tunnin yöunilla antamassa fiksuja kommentteja radioon.

Eläinlääkäri kävi tänään paikalla toteamassa myös kaiken hänen sanojaan suoraan lainaten "selkeästi ilveksen tekosiksi". Disa sai viiden päivän, aamuin illoin annettavan sulfakuurin kuten arvelinkin. Haavat eivät kuulemma olleet tosiaan pahat, mutta petoeläimen raatelujäljet saattavat tulehtua helposti, joten mielummin ehkäistään ongelmat nyt, kun voivotellaan sitten myöhemmin.Tämä nyt ei tietenkään riittänyt vieläkään todisteeksi, sillä eihän ilves voi missään nimessä hyökätä hevosen kimppuun. Kyllä, se on todella epätodennäköistä ja typerä virhearvio ilvekseltä, että se sinne lauman keskelle tepastelee, mutta ei ollenkaan mahdotonta. Ilmeisesti kuulemma näin ei voi kuitenkaan tapahtua, vaikka pikainen googletus niinkin yksinkertaisilla sanoilla kuin "ilves hyökkäsi hevosen kimppuun" kumoaa tämänkin väitteen helposti. Löytyyhän tuolta näköjään noitakin uutisia, jossa kyseinen katti on käynyt myös ihmisen päälle.

Minulla ei ole mitään ilveksiä tai muitakaan villieläimiä vastaan. Päinvastoin, ne ovat tosi ihania ja kiehtovia. Mutta tuollainen ihmisten idioottimaisuus saa kyllä jo vähän ärsyyntymään ja samalla miettimään, onko joku oikeasti todellisuudessa noin typerä. Vaikka kuitenkin ammattilaiset, riistanhoitokeskuksen yhteyshenkilöistä eläinlääkäriin sanovat syyllisen olleen ilves, silti joku vänkää vastaan, että kun "vaan nyt taas pääteltiin niistä jäljistä koko tarina". Aivan kuin ne kisut olisivat sitten paikan päälle siihen rikospaikalle jääneet rötöksiään tunnustamaan!Joka tapauksessa kaikki hyvin ja säikähdyksellä selvitty. Pahoittelut jos loppupostaus meni provosoituneeksi kitinäksi, mutta oli ihan pakko purkaa tätä raivoa johonkin. Yllä olevat kommentit ovat siis aivan kahden kolmen henkilön suusta, onneksi kuitenkin muut ihmiset näyttävät olevan ihan aivot mukana ihmettelemässä meidän tapaan. Ja taisivat nämä vinkujatkin hiljetä, kun argumentit  sitten loppuivat kesken faktojen tullessa eteen.

Sellaista siis tällä kertaa. Toivotaan nyt, että ei mitään vastaavaa enää jatkossa pääse tapahtumaan. Nyt on ainekin kylällä kaikki tietoisia tästä, joten ihmiset osaavat olla enemmän varuillaan ja pitää ympäristöä herkemmin silmällä. Ei nimittäin koskaan ole tarvinnut täällä olla suurpedoista huolissaan, mutta kaikkea sitä näköjään sattuu ja tapahtuu.

Torreksen mielestä oli ihan leppoisa perjantai!

54 kommenttia:

 1. Huh, edelleen kamala juttu! Mutta onneksi haavat eivät ole tuon pahemmat eivätkä ilvekset varmaan toiste erehdy hevosen kimppuun. Mitä ihmettä nekin ajattelivat, saisivatko muka hevosen saalistettua :O Varmaan jo googlasitkin, mutta Tukkilassahan on retkiaasi, joka on todistanut samanlaista näkyä. Sen kimppuun ei hyökätty, mutta ponin kimppuun kyllä. Tämä tapahtui aasin edellisessä kodissa https://www.uusimaa.fi/artikkeli/69660-ilves-iski-uudelleen-saman-ponin-kimppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä! Joko olleet typeriä nuoria tai tosi nälkäisiä. Joku myös kommentoi, että emo opettaa pentuja saalistamaan helpoilla kotieläimillä, mutta toisaalta hevoslauma ja kuitenkin suhteellisen isokokoinen poni ei varmaan ole mikään iisein keikka. :D Tiedä sitten mikä on johtanut hyökkäykseen.

   Voi ei! :( Nää on kyllä aina niin harmillisia tapauksia.

   Aasit on ilmeisesti niin pelottavia, että ilvekset kiertää kaukaa.. :D

   Poista
 2. Joo, mäkin lueskelin vähän sieltä facebookin suokkiryhmästä niitä kommentteja ja itelläkin meinas mennä hermo, kun "ei se vaan ole ilves !!1!1!" :D.. Mut onneks Diisu on kumminkin säästynyt pahimmilta tuhoilta ja toivottavasti se on taas pian kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no jep, ois ihan mielenkiintoista kuulla, mikä se sitten oli. :D Vähän kyllä huono ja ymmärrän sinänsä, että media on valinnut julkaisuun noita kuvia, missä näkyy vain toisen kyljen pitkät naarmut, niin jollain voi olla sen suhteen vaikeuksia uskoa näkemäänsä.

   Jep! Eiköhän se tuosta. :)

   Poista
 3. Oho! Onneksi ei käynyt pahemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, oli onnea matkassa ja onneks nää on laumassa, niin varmaan tullut ilveksille äkkilähdöt paikalta!

   Poista
 4. Joo puskaradio oli kyl huikeeta viihdettä tänään 😂 Kaikkee ne piikkilangat keksiiki, viattomia poneja kehtaa saalistaa. Paranemisia Diisulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo puskaradio oli ihan loistava 😂😂 Kiitos, eiköhän tää tästä!

   Poista
 5. Aika kamala juttu! Mullakin oli itseasiassa yp-hevosen takaosa ja kylki täynnä just vastaavan näköisiä viiltoja tässä syksyllä, mekin mietittiin, että ilves voinut olla asialla. Meilläkin onneksi haavat olivat ihan vain pinnassa ja paranivat helposti. Meillä ELL totesi puhelimessa, että tulee paikalle, jos haavat tulehtuvat tai eivät parane itsekseen. Onneksi kuitenkin paranivat. Ja joo, meilläkin mietitytti ensin nuo yksittäiset raapamat, mutta samaan ratkaisuun mä päädyin kuin sinäkin. Paranemisia Disalle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! :( Hyvä, että ne paranivat sitten kuitenkin sujuvasti siitä.

   Jep, onhan tuo tietty varmasti joidenkin silmään epäilyttävää, etenkin kun julkisuuteen tuodut kuvat eivät ole näyttäneet valitettavasti koko totuutta. Kiitos paljon! <3

   Poista
 6. Kyllä ilves hyökkää ihan isonkin hevosen päälle. Tuttavan hevonen sai ilveksen kimppuunsa ja menehtyi myöhemmin saamiinsa vammoihin. Kissaeläimen jäljet tulehtuvat lähes poikkeuksetta. :( tsemppiä siis haavojen hoitoon ja toipumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, tuntuu olevan joillekin hirveän vaikea käsittää.

   Eikä, voi raukkaa! :'( No sepä se, pitää olla tarkkana nyt ja toivoa, että eivät tuosta lähde pahenemaan. Kiitos paljon!

   Poista
 7. Sen verran täytyy korjata, että susi ei tosiaan hyökkää kurkkuun ja tapa saalista. Vaan se alottaa peräpäästä ja ns.syö sen elävältä. Tästä ihan todisteena esim.Oripään poni, joka oli nimenomaan revelty ja syöty takapäästään ja ponihan oli siis raadeltuna juossut niin pitkään kun päässyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä aika erikoiselle, voisiko olla poikkeava yksittäistapaus? Ainakin mä ja kaikki muut ovat olleet aina siinä tiedossa, että susi pyrkii kurkkuun. Näin myös voi päätellä jos googlaat kuvia susien hyökkäyksestä. Toki jos saalis on pienempi, sen ei tarvitse purra sitä kurkusta ja ei välttämättä sitä aina teekkään ellei tilanne sitä vaadi.

   Ja siis sitä en tarkoita, että se heti välttämättä saaliin tappaa, mutta pointtina on se, että susi puree aina ja heti. Se ei jää vain raapimaan.

   Voi poni raukka, kuulostaa kyllä tosi hurjalle!

   Poista
  2. Ei se ole poikkeus, vaan sääntö. Toki tuntuu olevan kaksi täysin poikkeavaa näkemystä, riippuen missäpäin suomea ollaan. Täällä ne on nimenomaan ilvekset jotka puree kaulaan ja syön kankusta parhaan paistin(korkeintaan pari päivää käy haaskalla) susi taas repii useimmiten perästä alkaen ja suolet pellolle, isommalla porukalla melko vähän jää syömättä. Googleen ”suden tappama” iso osa perästä revittyjä jolla siisti kaula.

   Poista
  3. Ilmeisesti sitten kaksi näkemystä. Mutta joka tapauksessa koiraeläin puree heti (purkoot mistä tahansa), mutta kissaeläin raapii, kaataa ja puree vasta lopuksi.

   Poista
  4. Niin ja piti myös lisätä vielä, että ilveksellähän nuo raapimisjäljet on nimenomaan epäonnistunu hyökkäys, onnistunu hyökkäys kohdistuu takaviistosta/sivulta suoraan kaulaan ja henkipois.
   Susi ainaki täällä ottaa kiinni tasan just siitä mistä saa :/

   Vähä häiriintyny ilvesporukka kyllä teillä kun laumaan tunkevat, esim.yksinäinen ponihan onkin ihan ihanteellisen helppo opetuskappale pennuille, mutta ei ne niitäkään sentään normaalisti talon nurkalta hae ��

   Poista
  5. Jep, mutta raapimisjäljet tulee silti, koska se hyppää saaliin päälle. Puree heti kaulaan, kun on mahdollista. Tässä tilanteessahan se ei onnistunut ja kissat on saaneet nopean häädön, joten luonnollisesti on vain kynnenjäljet ponissa.

   No älä vaan! Meillä on kuitenkin 7 eläintä laumassa ja tarha ihan talon vieressä. 😅

   Poista
  6. https://riista.fi/wp-content/uploads/2013/03/Petovahinko-opas_fi.pdf

   Tämän pitäisi olla melko pätevä.

   Poista
  7. Juu, tuolta kävi meillä tosiaan porukkaa tapahtumailtana. :) Ilveksen tekemäksi sanoivat, koska se raapii ja susi olisi purrut. Samaa sanoi eläinlääkäri.

   Poista
 8. Siis en tajua noita ketkä väittää ettei se olisi ollut ilves, koska asiahan on päivänselvä! :D Niinkun piikkilanka? Haloo :'D

  Onhan tää kyllä aika hurja juttu ja harvinainen, mutta onneksi Diisu kuitenkin selvisi aika hyvin♥ Toivottavasti noista haavoista ei tulisi mitään tulehdusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha älä vaan! :D

   Jep, onneks ei ton pahemmin päässyt käymään. Toivotaan parasta!

   Poista
 9. Ai s*tana, ilkeän näköiset jäljet!! :o Onneksi muu lauma puolusti. Tsemppiä parantumiseen, ja idiootit kommentit yritä ohittaa täysin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on, onneks ei kuitenkaan tuon syvemmät! Pitää vaan toivoa, etteivät ala nyt tulehtumaan. Kiitos paljon tsempeistä! :)

   Ja joo, täytyy yrittää, vaikka kyllä aina välillä vähän mietityttää että mitä ihmettä. :D Onneks kuitenkin valtaosa ihmisistä on järkevää porukkaa!

   Poista
 10. Ihan hirveää, että näin on päässyt käymään, mutta onneksi ei käynyt sen pahemmin! Ovat nuo jäljet kyllä aika ilkeän näköiset, toivottavasti Diisulle ei tulisi niistä mitään tulehduksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä vaan! Onnea oli tosiaan matkassa, joten eiköhän noista haavoistakin selvitä. :)

   Poista
 11. Hei, tarvitset kiireellistä lainaa meille nopeasti pikaiselle lainalle (REMY.CREDIT111@GMAIL.COM)


  Tarvitsetko kiireellistä lainaa Auto Loan House -lainaa liiketoiminnan laina jne. Annamme kaikenlaisia lainoja alhaisella 1% ja saat lainan seuraavien 12hours sähköpostitse meille nyt kaikenlaisia lainaa

  {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM}


  Koko nimi:
  Maa / osavaltio:
  Lainan määrä:
  Lainan kesto:
  Ocupation:
  Puhelinnumero:
  Ikä:


  palaa meille nyt, jos tarvitset kiireellistä lainaa, lähetä meille sähköpostia REMY.CREDIT111@GMAIL.COM

  Yrityksen nimi: REMY FINK

  Lähetä meille sähköpostia nyt [remy.credit111@gmail.com]

  VastaaPoista
 12. Hei kaikki, olen iloinen, että minulla oli laina Mercy Berryltä, he ovat parasta, mitä olen koskaan nähnyt, koska yritän saada lainaa, olen juuri saanut 33 000 euron lainan, voit lähettää sen sähköpostitse, jos tarvitset lainaa: Mercyberryloancompany@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Tarvitsetko kiireellistä lainaa velkojen selvittämiseksi vai tarvitsetko pääomalainaa liiketoiminnan parantamiseksi? Oletko hylännyt pankit ja muut rahoituslaitokset? Tarvitsetko lainan vakauttamista tai kiinnitystä? Älä etsi enää, koska olemme täällä tekemään kaikki taloudelliset ongelmasi menneisyydestä.

  Tämä on helppo laina yritys. Tarjoamme luotot niille, jotka ovat kiinnostuneita kohtuullisesta 2 prosentin korosta. Alue vaihtelee 5 000,00 dollaria ja enintään 100,000,000 dollaria dollaria.

  Lainamme on hyvin vakuutettu, koska suurin turvallisuus on meidän etusija.

  Ota yhteyttä sähköpostitse: oceanfmortgages@gmail.com


  Terveiset
  Max Bent
  oceanfmortgages@gmail.com
   
  2% alkuperäinen laina ja takuu
  oceanfmortgages@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Oletko taloudellisesti ahtautunut etsimään yritysluottoa tai investointilainaa hakeutumaan nopeaan ja kätevään lainaan maksamaan laskuja ja etsimään rahoitusta omien liiketoimintaprojektien perustamiseksi halvimmalla 2 prosentin korolla. ota yhteyttä tänään osoitteeseen: unicreditloantransferplc@mail.ru tai Whats App Numero +1 (845) 731 5341

  VastaaPoista
 15. Hei, tarvitset kiireellistä lainaa meille nopeasti pikaiselle lainalle (REMY.CREDIT111@GMAIL.COM)


  Tarvitsetko kiireellistä lainaa Auto Loan House -lainaa liiketoiminnan laina jne. Annamme kaikenlaisia lainoja alhaisella 1% ja saat lainan seuraavien 12hours sähköpostitse meille nyt kaikenlaisia lainaa

  {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM}


  Koko nimi:
  Maa / osavaltio:
  Lainan määrä:
  Lainan kesto:
  Ammatti:
  Puhelinnumero:
  Ikä:


  palaa meille nyt, jos tarvitset kiireellistä lainaa, lähetä meille sähköpostia REMY.CREDIT111@GMAIL.COM

  Yrityksen nimi: REMY FINK

  Lähetä meille sähköpostia nyt [remy.credit111@gmail.com]

  VastaaPoista
 16. Arvoisa Herra, tarvitset lainaa velan vakauttamiseksi? Tarvitsetko lainaa yrityksen rahoittamiseen? Tarjoamme vakuutettuja lainoja tai varoja yksityisille ja yrityksille alhaisemmalla korolla 2% Ota yhteyttä meihin; sähköposti: ibrahimhoffman@gmail.com tai ibrahimhoffman@outlook.com tai käy verkkosivuillamme: https://ibrahimhoffman.wixsite.com/ibrahimhoffmanfirm
  Odotetaan vastausta mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
 17. Tarvitsetko henkilökohtaisia ​​lainoja tai yritysluottoja? Etsitkö lainoja suurhankkeille? Etsitkö rahoitusta henkilökohtaiseen käyttöön? Jos näin on, älä katso enää. Tarjoamme kaikenlaista taloudellista tukea investointitarkoituksiin, koululaina, kuljetusluottoja, projektirahoitusta ja paljon muuta.

  Ota yhteyttä osoitteeseen (vitalloansaccreditation@gmail.com), jos haluat lisätietoja, jos olet kiinnostunut.


  Ystävällisin terveisin.
  http://vitalloansaccreditation.webs.com

  VastaaPoista
 18. Tarvitsetko minkäänlaista rahoitustukea? Jos on, ota yhteyttä sähköpostitse (Bretthawksloans@gmail.com).

  VastaaPoista
 19. Hei !

  Tarvitsetko laillisen ja nopean laina-palvelun?
  Tarjoamme tällä hetkellä 3% kaikenlaisia lainoja, yrityslainoja, henkilökohtaisia lainoja, autolainoja, maataloustuottoja tai projektirahoitusta? Tarjoamme lainoja yrityksille ja yksityishenkilöille maailmanlaajuisesti, velkojen konsolidointiin, vaikka sinulla on alhaiset luottotulokset ja vaikea saada lainaa paikallisilta pankkeilta tai rahoituslaitoksilta? , ja nyt on vaikea käsitellä pankkiasi tai muita rahoituslaitoksia? Tarvitsetko kiireellistä lainaa jos kyllä lähetät meille sähköpostia takaisin
  (ryanloaninvestment001@outlook.com) annamme kaikenlaisia lainoja.

  Hae nyt ja hanki käteesi nopeasti!

  * Laina 10 000-50 000 000 TL
  * Voit maksaa takaisin 1 - 30 vuotta.
  * Joustavat lainaehdot.

  Kaikki nämä suunnitelmat ja enemmän, ota meihin yhteyttä nyt.

  ota meihin yhteyttä sähköpostilla: sillä lainayhtiö, joka avusti minua täällä, on heidän yhteystiedot (ryanloaninvestment001@outlook.com)


  Terveiset
  Hallinta.

  VastaaPoista
 20. Haluatko kiireellistä lainaa maksaa laskuja tai luoda uuden
  Business? Jos näin on, ota meihin yhteyttä sähköpostitse: Bretthawksloans@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Oletko etsimässä lainaa perustaa yritys, maksaa laskuja, annamme lainaa 3,000euro - 500,000,000.00euro, tarjoamme tai erilaisia lainoja täällä 2%. Odotan innolla päivitystäsi tästä asiasta. Kiitos aikaa ja ymmärrystä! Joten palaa meille, jos olet kiinnostunut. Ota yhteyttä osoitteeseen: Fredjosephloans@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Hei, tarvitset kiireellistä lainaa meille nopeasti pikaiselle lainalle (REMY.CREDIT111@GMAIL.COM)


  Tarvitsetko kiireellistä lainaa Auto Loan House -lainaa liiketoiminnan laina jne. Annamme kaikenlaisia lainoja alhaisella 1% ja saat lainan seuraavien 12hours sähköpostitse meille nyt kaikenlaisia lainaa

  {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM}


  Koko nimi:
  Maa / osavaltio:
  Lainan määrä:
  Lainan kesto:
  Ammatti:
  Puhelinnumero:
  Ikä:


  palaa meille nyt, jos tarvitset kiireellistä lainaa, lähetä meille sähköpostia REMY.CREDIT111@GMAIL.COM

  Yrityksen nimi: MARY ANNE

  Lähetä meille sähköpostia nyt [remy.credit111@gmail.com]

  VastaaPoista
 23. Hei, tarvitset nopean, pitkän tai lyhytaikaisen lainan, jonka suhteellisen alhainen korko on peräti 3%? Onko talouden vaikeus vaikuttaa sinuun tänä vuonna? Olen herra Elizabeth, olen lainanantajan omistaja ja tarjoan turvallisia ja luotettavia lainoja.

  Pyydätkö varoja luottojen ja velkojen maksamiseen?
  * Haluatko rahoittaa oman yrityksen perustamiseen?
  * Tarvitsetko yksityisiä tai yritystalouksia eri tarkoituksiin?
  * Haluatko lainoja tehdä suuria hankkeita?

  Jos vastauksesi on kyllä, voin auttaa sinua.

  * Voin tarjota sinulle jopa 50 000 000 euroa.
  * Voit maksaa takaisin 1 - 30 vuotta.
  * Voit valita kuukauden ja vuotuisen takaisinmaksusuunnitelman.
  * Joustavat lainat.

  Ole hyvä, jos olet kiinnostunut, tarkista kanssani tämän sähköpostiosoitteen kautta: (mrs.elizabethloanfirm@gmail.com)

  Sinulla on 100% takuu siitä, että saat lainasi tämän laina-asioinnin lopussa.

  Terveiset
  Rouva Elizabeth

  VastaaPoista
 24. We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  We Have Loan Programs Tailored For Any Profile And You've Come To The Right Place To Satisfy Your Business Needs. If Your Company Or You Know Of Any Company With Viable Projects / Proposals That Needs Financing, Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us For More Information: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  You Will Hear From Us. Well Nice To Meet You And I look forward to our Business Acquaintance. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  VastaaPoista
 25. We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  We Have Loan Programs Tailored For Any Profile And You've Come To The Right Place To Satisfy Your Business Needs. If Your Company Or You Know Of Any Company With Viable Projects / Proposals That Needs Financing, Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us For More Information: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  You Will Hear From Us. Well Nice To Meet You And I look forward to our Business Acquaintance. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  VastaaPoista
 26. We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  We Have Loan Programs Tailored For Any Profile And You've Come To The Right Place To Satisfy Your Business Needs. If Your Company Or You Know Of Any Company With Viable Projects / Proposals That Needs Financing, Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us For More Information: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  You Will Hear From Us. Well Nice To Meet You And I look forward to our Business Acquaintance. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  VastaaPoista
 27. Hei,

  Etsitkö yrityslainaa, henkilökohtaisia lainoja, kiinnityksiä, autoa
  lainat, opintolainat, velkojen konsolidointi lainat, vakuudettomat lainat, riski
  pääoma jne. ... Olet oikeassa paikassa
  Laina ratkaisuja! Olen yksityinen lainanantaja, joka lainaa
  Yksilöt ja yritykset alhaisella korolla ja edullinen
  Korko 2%. Ota yhteyttä sähköpostitse: ricardowilliamsfinanaceltd@gmail.com


  Sinun nimesi:
  Maa:
  Tarvittava lainan määrä:
  Kesto:
  Puhelin:
  Kuukausitulot:
  Ammatti:

  Jumala siunatkoon sinua
     TERVEISET

  VastaaPoista
 28. Hyvä lainahakijat

  Onko sinulla mitään taloudellisia vaikeuksia? Haluatko aloittaa oman yrityksenne? Tämä laina yritys perustettiin ihmisoikeusjärjestöihin ympäri maailmaa, jonka tarkoituksena oli vain auttaa köyhiä ja ihmisiä, joilla on taloudellisia vaikeuksia elämästä. Jos haluat hakea lainaa, palaa meille alla olevaan sähköpostiosoitteeseen: elenanino0007@gmail.com

  Nimi:
  Vaadittava laina:
  Lainan kesto:
  Matkapuhelinnumero:

  Kiitos ja Jumala siunatkoon
  LUOTTAMUS
  Elena

  VastaaPoista
 29. Hyvää päivää,

  Olen rekisteröity yksityinen velkoja. Annamme lainoja, jotka auttavat ihmisiä ja yrityksiä, jotka tarvitsevat päivittää taloudellista asemaa ympäri maailmaa hyvin alhaisilla vuotuisilla koroilla, jotka ovat 2% vuoden aikana, 30 vuoden takaisinmaksuaikana kaikkialla maailmassa. Annamme lainoja 5 000 miljoonasta eurosta 100 000 000 euroon. Lainat ovat hyvin turvattu ja ensisijainen tavoite on varmistaa mahdollisimman suuri turva. Sinulle kiinnostunut henkilö ottaisi minuun yhteyttä sähköpostitse (richardcosmos5@gmail.com)

  Lainatarjous.

  VastaaPoista
 30. Tarvitsetko lainaa ? tarjoamme kaikenlaisia lainoja 3 prosentin korolla. jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä sähköpostitse. email: rosanne_credit@hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Haluatko kiireellistä lainaa maksaa laskuja tai luoda uuden
  Business? Jos näin on, ota yhteyttä sähköpostitse:
  Ferdinandleofinance@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Oikeutetun lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma niin monille asiakkaille, joilla on rahoitustarpeita. Huono luotto ja vakuus ovat jotain, mitä asiakkaat ovat aina huolissaan lainojen laillisesta luotonantajasta. Mutta MIDLAND CREDIT FIRM. Teki eron lainanantoteollisuudessa. MIDLAND CREDIT FIRM on akkreditoitu lainanantoorganisaatiokunnalta, joka myöntää lainoja paikallisille ja kansainvälisille asiakkaille 3 prosentin korolla. Meille on annettu etuoikeus vastata taloudellisiin tarpeisiisi. Luottoasiat eivät saa estää sinua saamasta lainaa, jota tarvitset.

  Palvelumme sisältävät seuraavat: -
  * Sijoittajat lainat
  * Velkojen konsolidointi
  * Toinen kiinnitys
  * Yritysluotot
  * Henkilökohtaiset lainat
  * Kansainväliset lainat

  Ei sosiaaliturvaa eikä luottotarkastusta, 100% takuu. Sinun tarvitsee vain antaa meille täsmälleen, mitä haluat ja varmasti teet unelmasi totta. MIDLAND CREDIT FIRM sanoo KYLLÄ, kun pankit sanovat NO. Lopuksi rahoitamme pieni lainakanta, välittäjiä, pienimuotoisia rahoituslaitoksia, sillä meillä on rajoittamaton pääoma. Lisätietoa lainan hankkimisesta meiltä: Vastaa välittömästi tähän sähköpostiviestiin: midland.credit2@gmail.com

  Yrityksen nimi: MIDLAND CREDIT HOME
  Yritys Sähköposti midland.credit2@gmail.com
  Yritys NMLS-tunnus: 315276.
  Yrityksen verkkosivusto: midlandcreditonline.com


  Motto: Sijoittaminen sukupolville.

  VastaaPoista
 33. Auto lainat
  Asuntolainat
  Yritysluotot
  Henkilökohtaiset lainat
  Kiinteistölaina.
  Lisätietoja, ystävällisesti yhteyttä,

  Whats'App-numero: +18454007792
  Verkkosivusto: //worldbestloans.wix.com/worldbestloans
  Sähköposti: worldbestloans@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Sky World -luotto Yritykselle annamme lainoja korolla 0f 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
   

  Hyvä päivä sir / ma olen.

  Olemme yksityinen yritys ja tarjoamme lainoja alhaisilla koroilla sen määrittämisessä, kuinka paljon lainaa on 100 miljoonan dollarin lainan määrästä, joka on $ 1 000 dollarin laina yritystoiminnan kehittämiselle: kilpailu / liiketoiminnan laajentaminen.

  Tarjoamme erilaisia lainoja

  * Henkilökohtaiset lainat (suojatut ja vakuudettomat)
  * Yritysten lainat (vakuudettomat ja vakuudettomat)
  * Luottolimiitti
    
  Ei ennakkomaksuja.

  Kiitämme sinua siitä, että olet lukenut tämän mainoksen.
  Saat lisätietoja ja tiedustelut lähetä sähköpostia meille tänään
  skyworldloanfirm@gmail.com
  skyworldloanfirms@yahoo.com


  Sarah Williams.

  VastaaPoista
 35. Tarvitsetko nopean lainan?
  Tarvitsetko rahoitusta yrityksellesi?
  Tarvitsetko kiireellistä käteistä henkilökohtaiseen käyttöön?
  Tarvitseeko lainasi mistään syystä?
  Haluatko uuden kodin?

  Ota yhteyttä tänään: Freemanloanfinance@gmail.com

  Hanki lainaasi nyt kun olemme sertifioituja ja rekisteröidyt luotonantajat lainaavat 2%: lla. Palvelumme ovat nopeita ja erittäin luotettavia, kun saat lainasi lainaasi, kun lainat, lainat hyväksytään 30 minuutin kuluessa hakemuksesta. Ota meihin yhteyttä nyt (Freemanloanfinance@gmail.com) ja hanki lainaasi tänään.

  VastaaPoista
 36. Sky World -luotto Yritykselle annamme lainoja korolla 0f 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
   

  Hyvä päivä sir / ma olen.

  Olemme yksityinen yritys ja tarjoamme lainoja alhaisilla koroilla sen määrittämisessä, kuinka paljon lainaa on 100 miljoonan dollarin lainan määrästä, joka on $ 1 000 dollarin laina yritystoiminnan kehittämiselle: kilpailu / liiketoiminnan laajentaminen.

  Tarjoamme erilaisia lainoja

  * Henkilökohtaiset lainat (suojatut ja vakuudettomat)
  * Yritysten lainat (vakuudettomat ja vakuudettomat)
  * Luottolimiitti
    
  Ei ennakkomaksuja.

  Kiitämme sinua siitä, että olet lukenut tämän mainoksen.
  Saat lisätietoja ja tiedustelut lähetä sähköpostia meille tänään
  skyworldloanfirm@gmail.com
  skyworldloanfirms@yahoo.com


  Sarah Williams.

  VastaaPoista
 37. Sky World -luotto Yritykselle annamme lainoja korolla 0f 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
   

  Hyvä päivä sir / ma olen.

  Olemme yksityinen yritys ja tarjoamme lainoja alhaisilla koroilla sen määrittämisessä, kuinka paljon lainaa on 100 miljoonan dollarin lainan määrästä, joka on $ 1 000 dollarin laina yritystoiminnan kehittämiselle: kilpailu / liiketoiminnan laajentaminen.

  Tarjoamme erilaisia lainoja

  * Henkilökohtaiset lainat (suojatut ja vakuudettomat)
  * Yritysten lainat (vakuudettomat ja vakuudettomat)
  * Luottolimiitti
    
  Ei ennakkomaksuja.

  Kiitämme sinua siitä, että olet lukenut tämän mainoksen.
  Saat lisätietoja ja tiedustelut lähetä sähköpostia meille tänään
  skyworldloanfirm@gmail.com
  skyworldloanfirms@yahoo.com


  Sarah Williams.

  VastaaPoista
 38. Oikeutetun lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma niin monille asiakkaille, joilla on rahoitustarpeita. Huono luotto ja vakuus ovat jotain, mitä asiakkaat ovat aina huolissaan lainojen laillisesta luotonantajasta. Mutta MIDLAND CREDIT FIRM. Teki eron lainanantoteollisuudessa. MIDLAND CREDIT FIRM on akkreditoitu lainanantoorganisaatiokunnalta, joka myöntää lainoja paikallisille ja kansainvälisille asiakkaille 3 prosentin korolla. Meille on annettu etuoikeus vastata taloudellisiin tarpeisiisi. Luottoasiat eivät saa estää sinua saamasta lainaa, jota tarvitset.

  Palvelumme sisältävät seuraavat: -
  * Sijoittajat lainat
  * Velkojen konsolidointi
  * Toinen kiinnitys
  * Yritysluotot
  * Henkilökohtaiset lainat
  * Kansainväliset lainat

  Ei sosiaaliturvaa eikä luottotarkastusta, 100% takuu. Sinun tarvitsee vain antaa meille täsmälleen, mitä haluat ja varmasti teet unelmasi totta. MIDLAND CREDIT FIRM sanoo KYLLÄ, kun pankit sanovat NO. Lopuksi rahoitamme pieni lainakanta, välittäjiä, pienimuotoisia rahoituslaitoksia, sillä meillä on rajoittamaton pääoma. Lisätietoa lainan hankkimisesta meiltä: Vastaa välittömästi tähän sähköpostiviestiin: midland.credit2@gmail.com

  Yrityksen nimi: MIDLAND CREDIT HOME
  Yritys Sähköposti midland.credit2@gmail.com
  Yritys NMLS-tunnus: 315276.
  Yrityksen verkkosivusto: midlandcreditonline.com


  Motto: Sijoittaminen sukupolville.

  VastaaPoista