maanantai 2. lokakuuta 2017

Sänkkärillä!


Mun sänkipeltolaukkakuume sai hetkistä helpotusta, kun pääsin Venlan suomenhevostamma Laululla rallittamaan muutamaan otteeseen perjantaina. Laulu on blogissa jo ennestään tuttu, mutta pikakertauksena neiti on siis 5-vuotias ja Peetun siskopuoli (sama isä molemmilla).

Laulu toimi oikein fiksusti eikä harrastanut mitään kevätjuhlaliikkeitä tai itsekehiteltyjä spurttailukohtauksia. Hyvillä mielin voitiin siis rallittaa ympäri aukeaa peltoa. Täydellistä, etenkin kun kaikkialla vallitsee tuo mielettömän upea ruska!


Meidän oman tallin lähipellot on edelleen puimatta, sillä surkean kesän vuoksi sato ei ole kunnolla kypsynyt. Ärsyttää, toivottavasti viljat vielä jossain välissä korjataan, että pääsen omien hevostenkin kanssa noille ihanille oransseille pohjille ratsastelemaan.

Ja jos ei, niin sitten pakkaan kopukat traileriin ja huristan Venlalle! Sänkkärit kuuluvat syksyyn ja ne ovat ehdottomasti yksi parhaita asioita koko vuodenajassa. Pakko siis päästä tänä vuonna useampaan otteeseen tuonne fiilistelemään.
Illasta pääsin muuten vielä yhden suomenponin kyytiin! Ratsastin kentällä hetken 4-vuotiasta piekkaritammaa. Hän oli oikein näppärä ja mukavan oloinen tyyppi, tosi herkkä ja liikkui hienosti. Vähän kateellisena toisen sporttisesta ja sutjakasta ulkomuodosta, kun omassa tallissa seisoo pullamahainen Peetu... No, ehkä Peetukin alkaa pian tiputtelemaan kesäkilojaan pois, mutta jää se silti huomattavasti leveämmäksi yksilöksi.

Lauantaina työskentelin vielä Laulun kanssa toistamiseen, tällä kertaa kentällä. Tämä oli ehdottomasti paras ratsastuskerta niistä, joita olen tuon läsipään kanssa suorittanut. Kuuma tuli, mutta loppuun olin jo ihan tyytyväinen hevosen liikkumiseen. Hieno tyttö!

Hymyilevä Laulu!
Blogi koki muuten myös syksyisemmän muutoksen. Tappelin ensin gimpin, sitten bloggerin kanssa,  joten lopputulos on aivan toisenlainen mitä päässäni kuvittelin. Meneehän tämä myös näinkin, mitäs te tykkäätte? 

Muutamia pikkujuttuja on vielä säätämättä (mm. kommenttikentän väri harmaasta vaaleanruskeaksi, sekä otsikon klikkauksen jälkeen jostain syystä toiseksi vaihtuva fontti takaisin vaaleanpunaiseksi varjostetuksi courieriksi), mutta nämä ovat niin hermoja raastavaa kikkailua, että voi mennä hetki ennen kuin ongelmat korjautuvat. Saisipa vaan kaiken sormien napsauksella muutettua juuri sellaiseksi kuin haluaa, nimittäin tämä koodailu ei ole ihan mun juttua.

16 kommenttia:

 1. Tosi kiva ulkoasu! Ja samaa mieltä sänkkäriasiasta, vaikkakaan meidän lähialueella ei ole kovin hevosmyönteisiä maanomistajia, harmi sinänsä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Eikä, on kyllä harmi! :( Jännä juttu, että siellä ei pääse sänkkäreille, kun kuitenkin yleisesti ottaen pellot joka tapauksessa sitten taas kynnetään keväällä eikä jälkien pitäisi siksi haitata. Toivottavasti sieltä löytyy joku kiva pelto mihin saisi mennä käymään! :)

   Poista
 2. Täällä yksi kateellinen ilmoittautuu: meidän tallipaikan lähellä ei ole yhtään peltoa, jonne pääsisi rallittelemaan :( Ihanalta näyttää ja tämä ulkoasu on kyllä aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikää, tosi harmi juttu! Sun varmaan pitää kanssa toteuttaa tämä, että pakkaat hevosen kyytiin ja matkaatte johonkin ihanalle sänkipellolle! :D

   Kiitos paljon!

   Poista
 3. Ihanan syksyisiä kuvia! Mulla olis kauhee hinku päästä ottamaan syksykuvia noista meiän kopukoista ja muistakin eläimistä, mutta heti kun ois aikaa niin alkaa kauhee sade tai myräkkä... :) meiltäkään ei löydy yhtään sänkkäriä, mikä on kyllä ehdoton harmi, näyttää nimittäin tosi hauskalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! No nyt meni kyllä tosi inhottavaksi nää säät, tuntuu että on pari viikkoa lähinnä vain satanut ja ollut ihan harmaata. Toivottavasti päästään nauttimaan vielä aurinkoisista syyspäivistä. :)

   Poista
 4. Sänkkärirallit on kyllä ihan parhaita, ehdottomasti joka syksyn to do -listan kohta! Meillä tuolla uudessa paikassa ei ole kai mitään sänkkäriä lähellä, joka sinänsä harmi kun edellisessä tallissa oli vieressä niin iso! No, ainakin pääsen vielä Leenun kanssa kärryttelemään sänkkärillä :D

  Ja ulkoasu on kyllä upee kuten aina, mutta sen taisinkin jo aikaisemminkin mainita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, nimenomaan! Höh, no mutta Leenun kanssa sitten kunnon baanalle. :D

   Oi kiitos, ihana kuulla!

   Poista
 5. Ihana postaus ja kiva tää ulkoasu! <3 Arvaa oliko kamalat nää pari päivää ku satoi melkein taukoamatta - en jaksanu lähtee ratsastamaan, mutta kuitenkin haluaisin hyödyntää tota sänkkäriä ennen ku naapuri kyntää sen😭😭 Pelto on kuitenkin toistaseks vielä kunnossa! 😎😍

  http://venlaauroraa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä suuntaan sinne joku päivä noiden kaakkien kanssa! :D

   Poista
 6. Tämä uusi ulkoasu on kyllä todella ihana! Olenkin sitä useampaan otteeseen käynyt vain katsomassa, vaikken olekaan kerennyt postauksia ajatuksen kanssa lukemaan :D
  Voi ei sinä olet päässyt jo sänkkärille... Meidän tallin lähellä ei oikein peltoja ole, tai kyllä yksi todella suuri pelto olisi mutta ei oikein tiedetä kenen se on :/ Pitäisi yrittää selvittää, sillä olisi todella huippua päästä itekin sänkkärillä käymään !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Selvittele ihmeessä, se on niin hauskaa ja tulee kyllä ihan tosi upeita kuvia. :) Toivottavasti te pääsette kanssa Hugon kanssa sänkkärifiiliksiin tänä syksynä!

   Poista
 7. Voi kumpa meille tuisi vielä tuollaiset kelit edes muutamaksi päiväksi. Päästiin me onneksi muutamalla ratsastuskerralla menemään sänkkärillä, mutta voisitko jo veisade loppua. Sänkkärilaukkoja ei voita mikään muu paitsi hankilaukat ;).

  Mä en edes halua mitata tuon oman mahan ympärystää ihan vain sen takia, kun siihen mahan ympärille on kertynyt sellaisia ei niin mukavia kesäkiloja, jotka ei vaan tunnu tippuvan millään pois. Molemmilla junnuilla taitaa olla edessä sitten kunnon talvitreenikausi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankilaukat on kyllä parhautta! <3 Toivotaan, että vesisateet vielä vähän hellittää, niin pääsee nauttimaan näistä syksyn huveista!

   Haha, no kyllä joo. :D Ehkäpä Peetu ja Siina tästä sutjakoituu talven myötä!

   Poista