perjantai 6. huhtikuuta 2018

Se on täällä taas


Julkaisin viime vuonna postauksen kevätvillityksestä. Näyttää nyt siltä, että jälleen moinen hullutusaalto on rantautunut ponien keskuuteen, tosin onneksi astetta lievempänä verrattuna viimevuotiseen. Nythän niillä ei ole takana pitkää lomaa omien ulkomaanmatkojen takia, joten liikaenergia ei ole riistäytynyt aivan käsistä. 

Joka tapauksena tämä ilmojen lämpeneminen, kevään tuoksut  ja lähestyvä kesä on saanut itse kunkin pienen ylimääräisen pirteyden pariin. Jopa ruunanrenttu tuntuu heränneen astetta korkeampaan aktiivisuustasoon, johon sisältyvät myös erilaiset pikkupomput, niskojen nakkelut ja vauhtispurttailut. Kentällä "kunnon töissä" tätä ei juurikaan ilmene, mutta maastossa sitten sitäkin enemmän. Eihän siinä, kiva että toisella on hauskaa! 

Peetun hurjastelut ovat kuitenkin loppupeleissä tosi säälittäviä. Se on niin olevinaan, kun vaikka laukkasuoran aikana vähän viskoo päätä alas ja pomppii samalla tasajalkaa - varsinainen villiponi ainakin omasta mielestään. No ehkä ihan hyvä, että sillä ei ole mitään käsitystä mistään kunnon rodeosta. Voi itsekkin vain huolettomasti keskittyä naureskelemaan selässä, kun toinen pistää parastaan ja touhottaa menemään korvat tapissa ihan haltioituneena omasta hurjuudestaan.

Niin hurja!!
Tää häsellys on toki näkynyt hieman myös kenttätyöskentelyssä. Siellä isoin miinustava tekijä on kuitenkin raskas nuoskapohja, jonka vuoksi ei hirveästi nyt taas hiekkalaatikolla pyörähdetä (tai siis mikä lumikasa nyt onkaan). Peetu on tosi tarkka alustasta ja jollain tapaa normaalista huonompi ratsastuspohja näkyy heti sen liikkumisessa mm. sipsuttamisena, varovaisuutena ja epätasaisuutena. Tämän vuoksi nuoska ei ole otollinen pohja kavioiden alle, sillä se muljuaa huonosti ja luo valmiiksi jo aralle hevoselle vielä epävarmemman tuntuman. 

Kotikenttäilyt nyt menevät luultavasti hetkeksi jäähylle parempia (sulia) pohjia odotellessa, sillä turhaan sitä huonolla pohjalla ratsastaa ja tuskastelee sen seurauksia myös hevosen ratsastettavuudessa. Olisi kuitenkin ehdottoman tärkeää, että kaikki treenikerrat menevät edelleen nappiin, eikä kummallekaan jää inhottavaa epätoivon ja turhautumisen tunnetta taskuun. 

Jonkun toisen hevosen kanssa kentän pohja olisi varmasti ihan ratsastuskunnossa, sillä se ei kuitenkaan ole mitenkään "yleisesti" huono, mutta herkkispoika Peetulle tosi vaikea. Pitää nyt seurailla pohjaa aina vähän tilanteen ja sään mukaan, sekä ennen kaikkea toivoa nopeaa kevään etenemistä kesää kohden.


Kaikesta huolimatta lapsihepan työmotivaatio on edelleen täysi kymppi. Se on aina lähdössä ihan innoissaan töihin: laukkaa tarhassa vastaan ja on niiin harmistunut jos satunkin ottamaan jonkun muun. Joka treenikerta yritystä löytyy ja siitä kyllä huomaa, että se laittaa kaiken peliin ja antaa parhaansa siitä huolimatta, että se ei välttämättä kaikkea vielä osaisikaan. Peetu ehdottomasti tykkää tehdä töitä ja se on mun mielestä tosi hieno piirre!

Tätä sitten vaalitaan parhailla mahdollisilla tavoilla. Jotta mulla olisi myös jatkossa mielellään työskentelevä ja hommiin lähtevä ratsu, pidetään kaikki touhu mahdollisimman monipuolisena. Nytkin meidän treenit ovat koostuneet ratsastuksen lisäksi mm. maastakäsittelystä, ohjasajosta, irtojuoksutuksesta ja yhteisistä kävelylenkeistä maastossa.

Postauksen kuvista kiitos Venla!
Miten teidän kevät on lähtenyt käyntiin?

8 kommenttia:

 1. Siis tämä kevätpörhellys on ihan todellinen ongelma meilläkin. Vaikka mun ratsu on ihan ikäloppu, on sitä välillä ollut vaikea pitää hanskassa koska kevät :D Mutta kuten tuolla sanoitkin, hyvä vaan jos elämäniloa riittää! Ihanan keväisiä nämä postauksen kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihana! :D Jep, ja just etenkin vähän iäkkäämpien hevosten keskuudessa on varmasti tosi piristävä ja kiva nähdä tämmöstä villiintymistä! :)

   Kiitos paljon!

   Poista
 2. Ihania kuvia ja oikein kiva postaus!

  VastaaPoista
 3. Joo, kevättollo täälläkin! Myös Stina on hirveän herkkä pohjille. Ihan turha mennä kentälle vääntämään jos siellä on sen mielestä huono pohja. Ei ole kivaa kummallakaan, vaikka kuinka joku väittäisi että pohja on kyllä niiden mielestä ihan ok. Meillä onneksi nyt kenttä hiekalla, varmasti kohta teilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, se on ihan totta! Hyvä, että siellä on jo paikat sulaneet. :) Täällä ehkä saa vielä hetken odotella, mutta eiköhän tää tästä kun yötkin menee jo kohta plussan puolelle.

   Poista
 4. Oispa meilläkin jotain kevätvilliyttä havaittavissa! Eipä lähtenyt tää kevät meillä käyntiin ihan suunnitelmien mukaan, ja näyttää siltä, että meiltä jää kisailutkin välistä.. Poni nyt reilun viikon turvotellut toista takasta, kahteen viikkoon en oo kyydissä käynyt ja tosiaan kisojen peruuntuessa jää vielä ainakin yksi viikko välistä, toivottavasti ei enempää. Toisaalta viis yksistä kisoista jos poni vaan tästä pian kuntoon tulisi!♥ (ja jos tää vuokraaja osaisi lopettaa sen ainaisen asioiden pahemmaksi kääntelyn päänsä sisällä..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, onpa ikävää! :( Toivottavasti ei olisi mitään vakavaa ja poni tulee nopeasti kuntoon, tsemppiä! ♥

   Poista