tiistai 28. helmikuuta 2017

Ihana lomafiilis

Hiihtoloma on startannut hevosteluiden osalta mitä parhaimmissa merkeissä! 

Olen joskus ohimennen aikaisemminkin blogissa maininnut, että vuokraan muutaman kerran viikossa pientä poniruunaa. Nyt pääsin Toffeen kanssa ponin omistajan ja toisen hevosen matkaan maneesille  valmennukseen ja oli tosi kivaa, kiitos omistajalle siitä!

Itse olen hypännyt viimeeksi kerran Likumsilla ja sitä ennen varmaan elokuussa. Jotenkin todella outoa, ennen kun treenejä tuli se useampikin kerta viikkoon Saran ja Disan kanssa. Tilanne lähtee kuitenkin kesää kohden muuttumaan, kun Peetusta ehkä joskus tulevaisuudessa tulee kunnon ratsu.

Mutta nyt valmennukseen, oikeastaan se oli sellainen hyvänmielen tunti. Ponilla ja mulla oli tosi hauskaa, molemmista oli ihana päästä vähän pomppimaan! Tehtiin lähinnä puomeilla ja kavaleteilla töitä, linjoja ja ympyröillä kääntymistä. Omaksi ongelmakseni jäi tällä kertaa eniten jostain syystä vasen kierros, jossa en päässyt vaikuttamaan tarpeeksi hyvin. Onneksi Toffee on kunnon konkari lajissa kuin lajissa, joten sen kanssa on hyvä hioa omia virheitä tarkemmin.

Loppuviikosta on luvassa lisää treeniä, sillä lähdetään maneesille harjoittelemaan kouluaitojen sisäpuolella pyörimistä. Esteratsastaja joutuu siis leikkimään koulutätiä, katsotaan mitä siitäkin touhusta oikein tulee!

Kuva: Suvi Nieminen / suvin.kuvat.fi


Omat hevoset saivat lauantaina vapaapäivän ja sunnuntaina sitten lähdin höntsäilymaastoon seuraavalla kokoonpanolla: itse Disan selässä, Sara irti mukana. Käytiin metsässä ihastelemassa kimmeltävää hankea ja kuurapeitteen saaneita puita, kiipeiltiin muutamia mäkiä ja hevoset nakersivat kuusenoksia onnellisina. 

Sara pyyhälsi metsäpolkuja pitkin häntä pystyssä ja korvat tötteröllä aivan innostuneena uudesta lenkkeilymuodosta. Hyödynnettiin vielä pehmeä puolen metrin puuterilumihanki ja käytiin laukkaamassa pellolla rinta rinnan muutama kunnon pätkä. Hevoset nauttivat älyttömästi ja innostuivat tosi paljon. Kyllä siellä selässäkin hymy levisi korviin saakka, on nuo vaan aivan supertyyppejä!

Seuraavana päivänä ohjelmassa oli hiihtoratsastusta järvellä ja saatiin ihana Suvi jälleen kuvaamaan. Kuvia on tulossa myöhemmin aivan omaan postaukseensa iso kasa lisää, mutta pakko nyt laittaa jo muutama maistiainen teillekin nähtäville.Peetu palailee pikkuhiljaa lomalta. Se on tarhassa aamuisin vain rallitellut pukkilaukkaa ympäriinsä, joten odotettavissa oli varsinainen villiponi vapaiden jälkeen. Maanantaina työstettiin ihan maastakäsinjuttuja kentällä ja tänään käytiin ohjasajamassa maastossa pieni lenkki. Eikä voi olla kuin tyytyväinen, sillä se on käyttäytynyt pöllöilyenergiasta huolimatta todella fiksusti. Hieno pieni suomalainen, siitä tulee vielä upea!

Postaus taitaa tällä kertaa olla vain täyttä hehkutusta, mutta mun loma on kertakaikkiaan saanut mahtavan startin ja olen kerrankin positiivisella mielellä liikenteessä.  Toivottavasti myös muiden viikko on alkanut mukavasti!

6 kommenttia:

  1. Meilläkin on loma sujunut oikein mallikkaasti hevostelujen suhteen, vielä tosin tuo hiihtoratsastus tekemättä. :) vitsi kuulostaa ihanalle toi teiän lenkkeilymuoto, voin vaan kuvitella miten kiva laukkailla pellolla kahden hepan voimin. :)

    VastaaPoista
  2. Ihana hyvänmielen postaus :) Olisi kyllä siistiä päästä itsekin joskus menemään tolla tavalla kahden hepan voimin maastoon! En vaan tiedä, tulisiko siitä ainakaan Kuun ja Leenun kanssa mitään :D

    VastaaPoista