maanantai 4. joulukuuta 2017

Riemua hankiralleista

Viime viikon aikana saimme nauttia kauniista talvikeleistä, jonka ansiosta lauantaihin mennessä maisema oli saanut ylleen paksun lumipeitteen. Koska Suomen talvi on vähintäänkin ailahtelevainen ja epäilyttävä säätilojen suhteen, päätimme sopia Venlan kanssa oitis kuvauspäivän. 

Ponilla oli ollut kulunut viikko melkoista energiahösellystä talven tulon vuoksi. Se sekoaa joka vuosi ensimmäisillä pakkasilla sekä ensimmäisillä lumihankipäivillä. Kunnon talvisää on parasta, joten ei ponia voi oikein riemastumisesta moittia. Disa rakastaa talvea ja siitä kuoriutuu aina ihan uusi eläin esiin raskaan kesän jälkeen.

Haaveena oli saada pöllyäviä hankilaukkakuvia puuterilumessa. Taustan valkoiset puut ja intopinkeä poni - parempia lähtöpisteitä iloisiin, hyvän mielen otoksiin tuskin saa hakea. Talvi-Disa oli ihan elementissään ja heti tomerana menossa, kun käännyimme tutun rallipellon puoleen.
Pitäisi oikeasti ratsastaa joku päivä Disa sileällä kunnolla läpi, mutta nyt on ollut vain niin kiva maastoilla tai peltoilla talvimaisemissa. Se vaan helpottaisi muitakin ratsastajia, kun hevonen ei olisi ihan höntsäilyllä kyllästetty, vaan se keskittyisi paremmin työskentelyyn. Kunhan nyt Disan yli-innostus talvesta saadaan laskettua sinne normaalin innostuksen tasolle, niin eiköhän se kouluratsastuskin ala taas sujumaan.

Eilen olikin vaihteeksi alla aika täpinöissä oleva poni. Kävelyt nyt vielä sujuivat normaaliin tapaan pitkin poikin teitä ja peltoja, mutta ravissa sai olla jo pitelemässä malttamatonta rakettieläintä ja toppuuttelemassa vauhtia. Voi sitä riemua, kun sitten vihdoin laukattiin!

Pikapäivitys ig-storyyn! Olen alkanut kuvailemaan sinne yleisön pyynnöstä
vähän enemmän, joten päivittäin @porkkananvoimalla voi seurata tallitouhuja videoiden muodossa.
Molemmat yhtä innostuneita.. :D Ravissa otettiin vaan peltoa ympäri reippaasti puksutellen.

Talvi-Diisu testaa joko voitais jo mennä! 
Katsokaa sen ilmettä, miten onnellinen!
Ja sitten mentiin, wihiii!

Tästä postauksesta tulee (vaihteeksi) aika kuvapainotteinen. Katsotaan sitten, kun päästään Peetun kanssa jatkamaan kunnolla treenejä, jolloin alkaa tulemaan taas enemmän ratsastusjuttuja analyyseineen. Valmennuspostauksia ja kaikkea muuta kivaa. Kyllä mä vähän olen jo katsellut kipasta, mille ensi kauden kisakalenteri voisi näyttää. Vihdoin ja viimein pääsee palaamaan kentille! Toki Penan kanssa kolutaan alkuun kaikenmaailman vauvaluokat, mutta ehkäpä luvassa on myös muita potentiaalisia ratsuja, joilla pääsee muutamat kisat käymään.

Nyt eksyttiin vähän aiheesta, joten palataan takaisin hankibaanoihin. Paljon ihania kuvia, olkaa hyvä!

Oletteko te päässeet baanaamaan puuterilumen sekaan tänä talvena?

6 kommenttia:

 1. Ihanan talvisia hyvänmielen kuvia! :) Mua harmittaa niin älyttömästi, kun ei viime kengityksessä vielä laitettu tilsakumeja hepoille (ei uskottu, että Suomen talven lumet kestäisi kovin kauaa) niin ei ole oikein päässyt kunnolla nauttimaan noista lumista mitä nyt on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nää on kyllä kivoja! Toi talvimaisema on vaan niin nätti. :)

   Höh! Se on kyllä totta, viime vuodet ovat olleet aika vähälumisia. Toivotaan kuitenkin, että saadaan pian taas maa valkeaksi ihan kunnon pakkaslumesta, niin ei tulisi niin suuria tilsojakaan välttämättä.

   Poista
 2. Mekin saatiin vihdoin ne tilsakumit. Ja onneksi, sillä täällä satelee vuoroin vettä ja vuoroin lunta, ja lämpötilä puörii nollan molemmin puolin. Tänään puuterihanki, huomenna lumituisku ja perjantaina ja plussaa ja vesisadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo on kaikkein ärsyttävintä! Hyvä, että tekin saitte tilsakumit. Olisi niin ihana jos ois vaan jatkuvasti kunnon talvi, niin pohjat pysyy hyvinä. Tälläkin hetkellä inhottavan kovaa ja liukasta kaikkialla, kun lumen päälle tuli päivä vettä kaatamalla ja nyt taas pakasti..

   Poista
 3. Todella ihania kuvia ja söpö Diisa! Pääsispä sitä itsekkin rallittelemaan pellolle paksuun lumikerrokseen, mutta saa nähdä jääkö se vain haaveksi. Meidän onneksemme kävimme kumminkin syys-lokakuun vaihteessa rallittelemassa sänkkärillä ratsastustunnilla ja se oli kyllä ihan huippu hauskaa!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sänkkärilaukat on kyllä mahtavia! Toivottavasti säkin pääset vielä hankeen, siinä on ihan oma fiiliksensä aina. :)

   Poista