perjantai 23. helmikuuta 2018

Messutärpit + lippuarvonta

Hain tänä vuonna ensimmäistä kertaa bloggaajapassia ja jokunen aika sitten vahvistusviesti kolahtikin sähköpostiin. Helsinki Horse Fair valloittaa messukeskuksen tänä vuonna 2.-4.3.2018, eli ensi viikon viikonloppuna.

Tällä kertaa oon kuitenkin mukana edustamassa tätä omaa blogia. Aikaisemmat messukeikat on tehty aina Playsson.netin kautta, mutta nyt valtavan aikapulan vuoksi olen joutunut jättämään kahden blogin päivittämisen taakseni. Junnutiimistä päädyin lähtemään, sillä haluan kuitenkin ensisijaisesti keskittyä henkilökohtaisen blogini kirjoittamiseen. Sen lisäksi alan pikkuhiljaa olemaan yhä lähempänä täysi-ikäisyyttä, jonka vuoksi en enää täysin edes täytä nuorten tiimin kriteereitä. Tänä vuonna bloggaajapassista löytyy siis ensimmäistä kertaa teksti "Porkkanan voimalla".

Postauksen kuvat: Heidi Koivunen, Petri Mast (Messukeskus)


Mä oon vieraillut Helsinki Horse Fairissa jo vaikka kuinka monena vuotena, mutta nyt 2018 HHF järjestetään uusien ihmisten taholta. Siksi onkin ihan mielenkiintoista nähdä, tuleeko tapahtumaan lisää positiivisia muutoksia!

Messujen ohjelma tuntuu pitävän sisällään tuttua ja turvallista: rotukavalkadia, esteratsastusluokkia ja kouluklinikkaa. Joukosta löytyy myös poikkeuksia aikaisempaan, vaikka omaan makuun uutuuksia olisi saanut olla vieläkin enemmän.

Kokosin tähän alle monien muiden bloggaajien tapaan omia suosituksiani ohjelmatarjonnasta.
KUVAUS JA KUVANKÄSITTELY
Aika: perjantai klo 12.00-12.20
Paikka: Infolava

Näin bloggaajana ja varmasti monen muunkin aiheesta kiinnostuneen harrastajan näkökulmasta Suvililjan luento hevosvalokuvauksen saloista on varmasti mielenkiintoinen. Valokuvaaja Susanna Lehto kertoo hevosvalokuvauksen keskeisimmistä asioista ja demonstroi kuvankäsittelyä.

AASIEN LUONTAISET VAATIMUKSET
Aika: perjantai klo 12.20-12.35, lauantai sekä 
sunnuntai klo 10.30-10.45
Paikka: Infolava

Asiaa pitkäkorvista! Messujen ainoana aaseja koskevana ohjelmanumerona on Kaisa Määttäsen (Muuliprojekti) tietoisku aasien luonnomukaisista tarpeista sekä hevosten ja aasien välisistä eroista. Mikäli aasit kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti suunnata kuuntelemaan! Vartin mittaiseen esitykseen on varmasti mahdutettu paljon tärkeää asiaa. Ainakin Kaisa on muistaakseni blogissaan paljastanut, että liikalihavuus (varmasti Suomen yleisimpänä ongelmana aasien parissa) saa aiheena myös pienen suunvuoron.

Pari oikein oivaa ja havainnollistavaa esimerkkiä läskipalloista! Kuva: Kaisa Määttänen


Pitkäkorvia muuten pääsee moikkaamaan ja rapsuttelemaan myös Horse Fairissa (ei siis meidän aaseja, mutta neljä muuta sieltä löytyy). Lisäksi paikalla on Olle-niminen muuli. Aasiyhdistyksen pisteelle voi muutenkin mennä jutustelemaan, joten jos expossa kiertely alkaa käymään rankaksi, on hälinää hyvä paeta aasifanien pariin!


FYSIOTERAPIA - HEVOSEN SELKÄ JA LANTIO
Aika: perjantai klo 15.45-16.15
Paikka: Infolava

Vihdin eläinfysioterapian fysioterapeutti tri Heli Hyytiäinen pitää infopakettia hevosen hyvinvoinnista ja fysioterapiasta. Luento keskittyy selän ja lantion alueeseen, joka on itseäni kiinnostava ja muutenkin hevoselle tärkeä, ehdottomasti sataprosenttisesti kunnossa pidettävä alue. 

Pitkään on jo ollut suunnitteilla varata fyssariaikaa pitkästä aikaa myös mun poneille, sillä vaikka niillä ei sen suurempaa ongelmaa ja kipukäyttäytymistä esiinny, on erittäin hyvä tsekata paikat mm. ennaltaehkäisyn ja suorituskyvyn hienosäädön kannalta. FYSIOTERAPIA - VAIKUTUS HEVOSEEN
Aika: sunnuntai klo 14.30-15.00
Paikka: Infolava

Jatketaan samalla aiheella. Myös tämän luennon pitää fysioterapeutti Heli Hyytiäinen. "Vaikutus hevoseen" lupaa varmasti mielenkiintoista ja uutta, yksityiskohtaisempaa tietoa jo ennestään hieman tutumpaan aiheeseen. Koska en perjantaina ole itse menossa messuilemaan (silloin aiheena selkä ja lantio), voisi tätä käydä hyvinkin kuuntelemassa sitten sunnuntain puolella.

KOULURATSASTUKSEN PORTAAT
Aika: perjantai klo 17.30-18.30, 
lauantai klo 12.40-13.30
Paikka: Ajalin Arena

"Kouluratsastuksen portaat on esitys, jossa maajoukkueratsukot esittävät helppo A luokasta Prix st Georgeen asti miten kouluhevonen muuttuu koulutuksen edetessä. Lopuksi yksi ratsukko ratsastaa Prix st George tai Intermediate-tasoisen radan", kerrotaan ohjelmakuvauksessa.

Marko Björs juontaa ja kv-tason koulutuomari Irmeli Summanen kommentoi suorituksia tuomarin näkökulmasta katsottuna. Tämä on varmasti hieno, kiinnostava sekä vaikuttavakin esitys, joten ehdottomasti ainakin sitä katsomaan!

NUORTEN 4- JA 5-VUOTIAIDEN SUOMENHEVOSTEN KLINIKKA
Aika: sunnuntai klo 12.50-13.50
Paikka: Ajalin Arena

Tämä esitys kiinnostaa erityisen paljon! Luonnollisesti, sillä löytyyhän tuosta omasta tallista tuo viisivuotiaaksi kääntynyt piekkari, joten aihe asettuu just eikä melkein mun tämänhetkiseen hevostilanteeseen. Toki esityksessä paneudutaan myös jonkun verran laatuarvosteluihin valmistautumiseen (johon me ei Peetun kanssa tähdätä), mutta uskon silti, että täältä saa hyviä vinkkejä sekä plussana nuorten työskentelyä on aina ilo seurata. Ehdottomasti yksi messujen must see -kohdista!

KOULURATSASTUSESITYS: SALMIAKKI POIKA
Aika: sunnuntai klo 14.15-14.30
Paikka: Ajalin Arena

Lisää hienoja suokkeja! Salmiakki Poika (om. Pirja Sulkumäki) esiintyy areenalla Tiina Rikkosen ratsastamana kouluratsastuksen merkeissä. Tästä voi sitten mennä katselemaan vähän Peetulle mallia tulevaisuuteen! ;)VARSOJEN MOTORINEN KEHITTYMINEN
Aika: lauantai klo 15.30-16.00
Paikka: Infolava

Kiinnostaakiinnostaa! Tää on myös Heli Hyytiäisen pitämä luento ja aiheena on hevosen motorinen kehittyminen. Varmasti taas yksi sellainen juttu, johon voisi syventyä hieman tarkemmin. Etenkin nyt, kun nuoret hevoset ovat nousseet mun kiinnostuksen kohteeksi, voisin kuvitella, että joku oma pikkuvarsa jossain vaiheessa olisi niin ihana!

BLOGIEXPON PALKINTOJEN JAKO
Aika: lauantai klo 16.50-17.10
Paikka: Infolava

Playsson.net palkitsee vuoden  2017 parhaita blogeja blogiexpon yhteydessä. Myös mun blogi on ehdolla kategoriassa "visuaalisin blogi", mutta koska vastasta löytyy kuitenkin blogimaailman huippuja ja mielettömän kauniita kokonaisuuksia, voitto varmasti löytää tiensä ansaitusti johonkin toiseen osoitteeseen. Mulle on ollut iso kunnia edes olla mukana koko äänestyksessä, joten muiden päihittäminen ei todellakaan tässä asiassa ole niin kaikki kaikessa.  Blogiexpoon on kiva mennä seuraamaan tilaisuutta, iloitsemaan kaikkien menestyksestä ja tapaamaan omia lempparibloggaajia!


PRIX DE BIOFARM - SUOMENHEVOSTEN 
KUTSULUOKKA 100CM
Aika: lauantai klo 16.10-16.50
Paikka: Ajalin Arena

PRIX DE AJALIN 120CM
Aika: lauantai klo 17.20-19.00
Paikka: Ajalin Arena

PRIX DE KILON RATSASTUSKERHO - "PONIT 
VS. KENTTÄHEVOSET" 100-105CM
Aika: sunnuntai klo 15.10-15.50
Paikka: Ajalin Arena

PRIX DE HÖÖKS 125-130CM
Aika: sunnuntai klo 16.10-17.00
Paikka: Ajalin Arena

Tietenkin vielä nämä tavanomaiset esteratsastusluokat ovat aina yhtä mukavaa katseltavaa. Varmasti iskee kyllä taas se "pääsispä hyppäämään" -fiilis, mutta ehkä nyt kevään alla on hyvä elätellä toivoa, kun tänä vuonna hevonenkin löytyy ja on oikeasti mahdollisuus jatkaa sen ihanan esteratsastuksen parissa.
Sain myös mahdollisuuden arpoa muutamat liput ja arvonta onkin pykätty pystyyn instagramin puolella. Mukaan voit osallistua vielä tämän ja huomisen aikana (klo 21 mennessä), joten jos messuilu kaverin kanssa kiinnostaa, tsekkaa instagramista tarkemmat ohjeet ja osallistu arvontaan!

Mikäli sulla ei ole instaa, voi myös tämän postauksen kommentteihin ottaa vielä osaa arvontaan jättämällä alas nimen ja sähköpostiosoitteen.

4 kommenttia:

 1. Minä en ole koskaan aikaisemmin ollut HHF:ssä, Tampereen hevosmessuilla olen kyllä käynyt useampana vuonna. Minäkin tulen bloggaajapassilla, mutta todennäköisesti vain lauantaina. Ehkä törmätään!

  Harmittaa, että tuo lanne ja selkä -luento on perjantaina sellaiseen aikaan, että yhdeksästä viiteen työskentelevänä on aika vaikea ehtiä paikalle. Se kuulostaa melkeinpä kaikista luennoista kiinnostavimmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh joo, noi aikataulut on kyllä ikävät. Multa jäi nyt muutenkin koko messut sitten välistä, mutta ehkäpä sitten Tampereella jos oot sinne tänä vuonna eksymässä!

   Poista
 2. Minuakin harmittaa, kun tuntuu että kaikki kiinnostavat luennot on perjantaina ennen neljää :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuodelle sitten ainakin siitä vielä parannettavaa!

   Poista