sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Perjantain my day -video

Yritin olla ahkera bloggaaja ja kuvailin päivän mittaan pikkuklippejä, joista kokosin videon. Ei mitenkään ihmeellinen päivä, sillä perjantaista huolimatta olin tällä kertaa illan kotona ja kävin tallilla. Peruskauraa siis, mutta toivottavasti joku jaksaa katsoa! Laadusta sen verran, että en jaksanut kantaa kameraa mukana, vaan kuvasin tämän ihan puhelimella, joten kuvantarkkuus on mahdollisesti hieman kehnompi kuin yleensä.


Lauantaina laitettiin kenttää ja koetettiin vetää jäätynyt koppurapohja traktorin kauhalla tasaiseiksi. Ainakin silmämääräisesti se vähän parani, tänään lähden jalan testaamaan uskaltaisiko siinä hevosella käydä pyörähtämässä. Olisi tarkoitus pitkästä aikaa tarkoitus juoksuttaa Peetu. Eilen käytiin sen kanssa pitkällä ohjasajolenkillä maastossa. 


Oon edelleen hämmästynyt miten hyvin se toimii tuolla, menee niin innoissaan korvat pystyssä ja välillä ehdottelee vauhdinkin lisäämistä, mutta kuuntelee heti pienintäkin pidätettä. Aina kun pysähdytään, se alkaa kauhoa ja kuopia etujalalla kärsimättömästi, muttei missään vaiheessa yritä vetää itseään liikkeelle. Ollaan ravattu pitkiäkin pätkiä ja niistä se tykkää, toivottavasti saataisiin joskus vielä kärryt perään.

Juttelin alustavasti muutaman ratsuttajan kanssa ja nyt on tehty pientä suunnitelmaa keväälle. Aloitetaan tässä pikemmiten treenit satulan kanssa, tehdään jonkin verran kotona ja jos kaikki menisi kerrankin suunnitellun kaavan mukaan niin saataisiin poika muutamaksi viikoksi Ypäjälle. Eiköhän tästä kasva ihan kehityskelpoinen hevonen, nytkin se on osoittanut olevansa oikein fiksu vaikka välillä uhmaikä ja lapsijutut puskevatkin pinnalle. Peetun kanssa täytyy muistaa mennä hyvillä mielin, pääasia, että kaikki työ mitä tehdään, on hevoselle kokoajan mielekästä ja kivaa.

Miten muiden viikonloppu on sujunut?

4 kommenttia: