torstai 16. maaliskuuta 2017

Kevyttä hölkkää selästä käsin

Jeps, kävin Saran kyydissä ensimmäistä kertaa sitten tammikuun. Ihan vain tunnustelemassa, miten se nyt liikkuu. Loppupeleissä aika hyvin, ottaen huomioon sen, että takana olleen vuoden aikana ratsastuskertoja on ollut vain parin kuukauden ajalta ja tänäkin vuonna kaikki voidaan laskea kahden käden sormilla.

Alkuun poni oli kieltämättä jälleen hieman sählä, mutta parani loppua kohden huomattavasti. Kokeilimme myös ihan vain muutamat pätkät ravia, vitsi kun poni nautti kun pääsi hieman hölkkäilemään reippaammassa tahdissa!
Ja kyllä, niin kiva päästä välillä oman ponin kyytiin. Näiden muutaman vuoden jälkeen kun se vihdoin alkaa olemaan tuttu ja olen oppinut sen kanssa toimimaan. Sara ei nimittäin todellakaan ole mikään helpoin poni, sen voivat kaikki tämän kuumakallen kanssa työskennelleet varmasti allekirjoittaa. Mutta kun lopulta sen kanssa saavuttaa yhteistyön, se on aivan loistava yksilö monella tapaa!

Yhä enemmän mun pitäisi edelleen ratsastaa sitä vielä rohkeammin jalalla ja "siedättää" sitä siihen. Nyt jos pääsisimme edes tällaisen kevyen humputtelun pariin, pitää tämä asia ottaa jälleen projektiksi. Huomattavastihan me ollaan jo menty enemmän eteenpäin, mutta töitä on edelleen tehtävä.

Satula helpottaisi kovasti työskentelyä, mutta en viitsisi uutta tilata ja käytettyjä tulee harvoin sopivana myyntiin. Ponille passeli voisi olla mm. Prestige Joy Jumper, Prestige Roma Dressage tai Roma Jump. Toisaalta kun me vaan hömpötellään, ei sillä niin väliä mennäänkö ilman vain satulan kanssa. Siinä mielessä se kuitenkin auttaisi, että pääsisin ihan vain keventelemään rennosti ja sen avulla työstämään lisää tahtia.

Joka tapauksessa, ehkä tämä Saran kevyemmän puolen harrasteluratsun ura joskus pyörähtäisi käyntiin kunnolla. Kohta piikitetään jalkaa uudelleen, joten siitä jäädään taas hetkeksi pienelle saikulle, mutta sen jälkeen ainakin toivottavasti tilanteen pitäisi olla taas hieman parempaan päin.


2 kommenttia:

  1. Kiva, kun Sara oli jo melko hyvä! Toivottavasti pääsisitte tosiaan edes höntsäilemään jatkossa vähän enemmän :)

    VastaaPoista