sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Maailman suloisin aasi













Mun on ihan pakko vielä julkaista oman postauksen verran näitä puolivahingossa napsittuja kuvia, koska ovathan ne vaan niin söpöjä! Venla poseeraa näissä Daisyn kanssa. Niin ihania molemmat!

Aasit ovat hyvin uteliaita ja kaikesta kiinnostuneita eläimiä. Tämä meidän laikukas karvakasa on ihan rakastunut kaikkiin ihmisiin. Toki Lurppakin tulee aina luokse ja hakeutuu seuraan, mutta se on toisinaan vähän semmoinen röyhkeä. Ei todellakaan ilkeä tai hyökkäävä, mutta Daisyyn verrattuna paljon rajumpi otteissaan. Tutuille se ei tee mitään, mutta vieraita saattaa joskus napata sormista tai kulkea hyvin läheltä ohi "tönäisten". Tätä se tekee myös muille hevosille, mutta ihan hyvä, että osaa pomottaa ja pitää puolensa. Etenkin kun on porukan pienin!

Daisy on sitten aivan vastakohta ihmisten kanssa. Se on todella varovainen, haistelee ja tutkii huolella. Sen turpa nuohoaa ihan joka paikassa ja se on sellainen hyvin hempeä tapaus. Tarpeeksi pitkään tutkittuaan Daisy yleensä koettaa napata jostain kiinni (yleensä hihasta, takin reunasta tai kengännauhoista), joihin se mielellään jää roikkumaan. Joskus se myös taluttaa narusta itseään tai jopa Luciaa, sillä se tosiaan mielellään pitää suussa jotain, missä voi riippua mukana. Kunnon takiainen!

Sekä Daisy, että myös Lucia ovat kummatkin kuitenkin todella kilttejä. Toisinaan niiltä vain löytyy sitä kuuluisaa pilkettä silmäkulmasta, mutta se taitaa kuulua asiaan!









Ihan vertailun vuoksi Daisysta vielä karvaton kuva. Se näyttää aina loppukesästä tuolle, koska aasit vaihtavat karvan vain kerran vuodessa. Vaihdon aikana pitkä turrukkaturkki häviää ja tilalla on hetken ajan solakka Daisy, kunnes uusi talvitakki kasvaa entisiin kilometrimittoihinsa. 

Tänä kesänä kuitenkin suunnittelin klippaavani koko aasin. Meinasin ensin ajaa sen pienellä trimmerillä, mutta hoksasin, ettei se ole yhtään järkevää. Mikäli edes pieni terä tuohon pystyy, kuumenee se hyvin nopeasti koko elukan klippauksessa ja ei näin ole mitenkään mukavaa. Täytynee siis alkaa totuttamaan poloista isomman koneen ääneen, se nimittäin kuulostaa aivan moottorisahalle. Mutta ehkä me vielä saadaan aasistakin nakupelle! Söpöys siltä ehkä katoaa, mutta toisaalta siitä voisi tulla ihan nätti. 

Daisyn ulkomuoto loppukesästä. Mahakarvat sillä on aina, mutta jospa nyt siistisi nekin pois.

12 kommenttia:

  1. Onpa Daisy nätti tuossa lyhessä karvassa! Ei muistuta enää metsänpeikkoa vaan hienoa neitiä ;)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia ja aasit niin edustavina :) Onhan ne kyllä aika söpöjä!

    VastaaPoista
  3. Oi ei, aivan ihania kuvia! <3 Ihanat kesäiset tunnelmat 8)
    Minä en ole koskaan edes silittänyt aasia, mutta tällaisiin tapauksiin voisin mieluusti tutustua! Söpöläiset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos, sun täytyy joskus tulla näitä moikkaamaan ;)

      Poista
  4. Oi ihania kuvia! Teitkö ulkoasun itse?

    VastaaPoista
  5. Voi, miten suloinen joku voikaan olla! Todella upeita kuvia ja ihanat työ! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih jep! Kuvissa siis kaverini Venla Daisyn kanssa. Kiitos! :)

      Poista