keskiviikko 2. elokuuta 2017

Pitkäkorvaista touhua luvassa

Ennen kisakuulumisten päivittelyä pakko tulla infoamaan aasileiristä, aasitilojen avoimista ovista ja lauantain aasipäivästä. Varmaan vähän joo hullun hommaa (mutta sairaan hauskaa) ryhtyä tällaiseen, mutta niin siinä on vaan käynyt, että Aasiyhdistys järjestää pienen tauon jälkeen leirin meidän tiluksilla. Ja moinen sessio starttaa heti huomenissa!Mitä mahtaakaan olla sitten viikonloppuna luvassa leirin osilta? Alustavan ohjelman mukaan torstaina tietenkin tutustumme kukin toisiimme ja majoitamme aasit tallille, jonka jälkeen kokoonnumme kuuntelemaan ensimmäisen osan Kaisan aasiluentoa. Myöhemmin vielä touhutaan elikoiden kanssa, jonka jälkeen leiriläiset siirtyvät muualle majoitukseen.

Perjantaina on luvassa agilitykoulutusta Riina Harisen opissa. Teoriaa ja tehtäviä aivan käytännössä, näin aasitkin pääsevät pitkin päivää touhuamaan ihmisten kanssa. Kaisan luento jatkuu iltapäivällä ja illasta lähdemme vielä talleilemaan. Hieman säätiloista riippuen luvassa on joko uittorannalla vierailua, mukavaa maastoilua tai muuta kevyttä pikkupuuhaa.Lauantaina vietetään Aasipäivää, josta kohta hieman myöhemmin lisää. Yleisölle avoimen tapahtuman ja lounastauon jälkeen taputellaan aasiluento loppuun. Illalla aasit pääsevät irtohyppäämään kentälle, joten luvassa on varmasti vauhdikkaita tilanteita ainakin meidän estemaistereiden osalta. Päivän kruunaa rentouttava rantasauna toivottavasti aurinkoisessa kesäillassa.

Sunnuntaina jatkamme treenien parissa ja tällä kertaa leiriläisiä ohjeistaa Mia Jurvala. Maastakäsittelyyn saa varmasti paljon uusia vinkkejä ja näkökulmia tämän leirin aikana!


Yksityiskohtaisia sepustuksia ja valtavaa kuvavirtaa pitkin leiriä on ehdottomasti tulossa myöhemmin, mutta ehkäpä tähän väliin oli ihan paikallaan pieni infopläjäys tulevasta. Entä mikä sitten mahtaa olla jo aikaisemmin sivuutettu Aasipäivä?

Aasipäivää vietetään täällä meillä Heikkilässä (Huhtisaarentie 3a, Mikkeli) lauantaina 5.8. ja tapahtuma on avoin yleisölle klo 11-14. Päivän aikana aasit, muuli ja hevoset kilpailevat erilaisissa luokissa ja esiintyvät monipuolisesti lajissa kuin lajissa.


Kaavailtu on mm. maastakäsittely-, ohjasajo-, agility ja esteluokkia sekä mätsäreitä. Ohjelmassa on myös paljon muuta: talutusratsastusta, tilanmyyntiä, kepparijuttuja lapsille, pienimuotoista kahvilaa ja muita kotieläimiä (ylituttavallisia lampaita, ADHD-vuohia, potpottavia siivekkäitä, leikkisiä kissoja, muutama pyöreä lemmikkilehmä sekä pieni laumallinen poneja). Tapahtuma sopii erinomaisesti koko perheelle.

Paikalla on myös Lansarin tallipuoti autoineen, jonka loistavasta valikoimasta löytyvät mm. laadukkaat Blue Chip ja St. Hippolyt -rehut sekä muut laatutuotteet kuten mm. Neue Schulen huippuhyvät kuolaimet, FairPlayn ihanat ratsastusvaatteet, Solhedsin hoitosarjat, LeMieuxin herkulliset satulahuovat suojineen, Catagon korkealuokkaiset varusteet ja paljon muuta. Tule tutustumaan!

Ja jep, kunkkariviikonloppu - tiedetään. Kaisa on kuitenkin tehnyt hyvän listauksen blogiinsa, miksi massiivisten ravejen sijaan Aasipäivä on paljon nappaavampi vaihtoehto. Kukapa sitä tahtoo edes tuollaisia hevosten pikkuskaboja seurata, kun tarjolla on paljon laadukkaampaa ja jännittävämpää ohjelmaa omaperäisten aasimusten parissa. ;) Ja niin, onhan paikalla myös kaikkien tuntema feimimuuli Muuli!

Jos Mikkeli on turhan kaukana, vietetään aasitilojen avoimia ovia ympäri Suomen, vaikka varsinainen päätapahtuma onkin tällä kertaa täällä. Lähimmän tilasi voit kätevästi tarkistaa Aasiyhdistyksen aasikartasta. Tervetuloa!


4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! :D Vitsit olis ollut kyllä kiva tulla kattomaan tonne, harmi vaan kun oli siellä leirillä!

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaapas mukavalta tapahtumalta! Tuonne olisi kyllä ollut mukava tulla katselemaan ja kuvailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistui kyllä yllättävän hyvin, tästä tulossa myöhemmin postausta. Seuraavalla kerralla sitten! ;)

   Poista