torstai 4. tammikuuta 2018

Kuluneen vuoden ulkoasut

Olen julkaisemassa vuositiivistelmää 2017 hevostouhuista, mutta sitä ennen voisimme kurkistaa kuluneen vuoden ulkoasuihin blogissa. Aivan ensimmäistä, tammikuun alusta noin maaliskuun puoleen väliin ollutta talviulkoasua ei ole screenshotteina tallessa. Loput neljä on kuitenkin muistettu kuvata, joten tässä olkaa hyvä: Porkkanan voimalla -blogin ulkoasut koko vuodelta.

Nimesin erittäin artsysti jokaiselle ulkoasulle sitä kuvaavan kutsumanimen, joten lempparin voi kertoa alas kommentteihin! Nämä ulkoasut ovat kaikki omaa käsialaani, mutta koska taiteilen itse mielummin vesiväreillä tai piirtäen, ei koneen käyttö ole ihan niin bravuuri verrattuna näihin muihin visuaalisiin taitoihin. Siksi nyt 2018 vuonna voisi myös kokeilla tilata ulkoasua toiselta, minua  aavistuksen taitavammalta tietokonevelholta, niin saataisiin hieman monimutkaisempaa ilmettä aikaiseksi!

Nyt kuitenkin niihin ulkoasuihin:Tämän ulkoasun taiteilin Kanarian reissulla palmujen katveessa. Lähinnä leikkimielisestä kokeilusta muodostui kuitenkin ihan kiva talviulkoasu, joka sai jäädä lähes huomaamattomasti melko pitkälle kevääseen. Kuvat asettelin mustavalkeina ulkoasuun, mutta tahdoin rinnalle vielä jotain hieman räiskyvämpää väriä mukaan ja näin syntyivät kuvien rosoiset reunat voimakkaassa vaaleansinisessä sävyssä. Taustan voisi kuvitella huurteisina kasveina - tiedättehän niitä kimmeltäviä, aavistuksen sinertävään tai hopeaan taittuvia tökkejä siellä täällä täydellistä winterwonderlandia?


Kuuraisista kukkasista siirryttiin hieman kesäisempään. Nuo oranssin, punaisen ja luonnonvalkean sävyissä häilyvät kukkatarrat inspiroivat hieman överimpään kokeiluun. Bannerista tuli mielestäni kiva ja hyvällä tapaa kiiltokuvamainen, jonka rinnalle iskettiin vielä samaa teemaa huokuvat sivupalkin kuvat linkkeineen.

Monet kesäulkoasut hevosblogeissa nähdään vihreän eri sävyissä, mutta hain itse tarkoituksella tähän hieman pehmeämpää värimaailmaa. Kukat sopivat kivasti alkukesän fiiliksiin, mutta beige tausta toi mieleen jo omalla tapaansa elokuun häilyvän kulon. Kulolla en sunkaan tarkoita kirjaimellisesti paloa, vaan laskevan ilta-auringon värjäämää, loppukesän väreihin muuttunutta heinäpeltoa, joka muistuttaa kielikuvallisesti liekehtivää merta. Näin ollen myös tämä ulkoasu sai olla melko pitkän aikaa blogissa nähtävillä!


Lehtien värjäytyessä yhä vahvemmin mitä kauneimpiin sävyihin, tuli vielä ajankohtaiseksi vaihtaa ulkoasua myös blogin puolella. Tällä kertaa halusin jotain melko yksinkertaista, mutta näyttävällä taustalla varustettua luomusta. Rakastan noita tyyliltään aavistuksen maalaisromanttisia taustoja, joten valitsin jälleen aika kuvioidun tapetin kaiken pohjalle.

Hetki aikaisemmin olimme napsineet Suvin kanssa kirkkailla sävyillä varustettuja syyskuvia, joista yksi pääsi tuomaan banneriin pientä vaahteranlehtien tuntumaa keltaisella pohjallaan. Nätti kaunofontti, muutama koodi ja yksinkertainen, mutta mielestäni kaunis kokonaisuus oli jälleen kasassa.


Joulukuussa halusin päivittää blogin vielä teemaan sopivaksi. Hieman jo talven tyyliä, mutta muutama tonttulakki sinne tänne tuomaan jouluista fiilistä. Tästä halusin saada glögin tuoksuisen, karpaloilla varustetun joulusuklaan makuisen ja kuitenkin hennon näköisen kokonaisuuden aikaiseksi. Toisin sanoen halusin joulun esiin vain pienillä yksityiskohdilla ja välähdyksillä: lähes mitättömillä, mutta toisaalta niinkin merkittävillä asioilla luotuna. Aivan kuin maistaisit piparkakkutaikinaa ja joulufiilis leviäisi makunystyröiden kautta ympäriinsä - tahdoin samalla tapaa blogiin astuessa jokaiselle sopivan jouluisen mielen.

Mikä ulkoasuista oli mielestäsi onnistunein tai miellytti silmääsi eniten?

16 kommenttia:

 1. Superhienoja kaikki! Mutta Syksyn sävyt oli lempparini :) Näitä postauksia lukiessa harmittaa, miksei oma blogi ole enää bloggerissa niin voisi tehdä sille aina hienoja ulkoasuja. Tai siis tilata sulta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Hah, no mutta se sun ihana banneri kaikkine muulin korvineen on jo niin hyvä ja kaikille tutuksi tullut, että eihän sitä raaski vaihtaa! :)

   Poista
 2. Näitä oli kyllä kiva katsella :) Tuo kesäinen banneri oli aivan ihana! <3

  VastaaPoista
 3. Kaikki ulkoasut oli omalla tavallaan hienoja, mutta lempparit olivat nuk kesän ja talven/joulun ulkoasu.😊❤️

  VastaaPoista
 4. Sä osaat tehdä kyllä hienoja ja sopivan yksinkertaisia ulkoasuja! Tuo syksyn sävyt on oma suosikkini! :)

  VastaaPoista
 5. Aivan supernättejä ulkoasuja, osaisipa sitä itsekin! :) Munkin lemppariksi päätyi tuo syksyn sävyt, aivan ihanaa sommittelua❤️

  VastaaPoista
 6. nää on kaikki sikakivoi! voisit taiteilla mullekkin uuden ulkoasun! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitti! En kyllä tiiä, että osaanko tehdä muiden toiveita vastaavia. :D

   Poista
 7. Täällä siun blogissa on kyllä ollut tänä vuonna tosi kivoja ulkoasuja kaikki, joten todella vaikea sanoa, mikä näistä mahtaa olla se oma suosikkini! Lisäksi se siun tekemä ulkoasu miunkin blogiin oli ihan Super kiva! On siulla kyllä lahjoja näiden ulkoasujen tekoon!

  Tämä tällainen kooste oli oikein kiva ja hyvä idea! Näitä voisi tulla jatkossakin aina menneen vuoden päätteeksi!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja mukava kuulla, että tykkäsit myös sun ulkoasusta! :) Tää voiskin olla ihan kiva aina vuoden päätteeksi, joten otetaan sama ensi vuonna tavoitteeksi.

   Poista