maanantai 12. maaliskuuta 2018

Suomenhevosten hauskanpitoa jäälläTai yksi suomenhevonen ja yksi suomenponi, miten sen nyt ottaa... :D

Hiihtolomalla nautittiin kauniista kevätpakkasista, helmikuun kimaltelevasta puuterihangesta ja tukevista järvenjäistä. Näiden loistavien kelien ansiosta jäälle on uskaltautunut hevosten kanssa muutamaan otteeseen, ja pienen houkuttelun päätteeksi myös kylässä olleet Olga ja Ilo päätyivät ottamaan osaa jääralleihin.

Mulla itsellä oli pieni pähkäileminen otanko ratsuksi tutun ja edes hieman turvallisemman Disan, vaiko korkataanko sittenkin vauva-Peetun baanailukausi ja toivotaan, että tenava ei innostu aivan liikaa aukeasta tilasta ja uudesta kaverihevosesta. Päätöksen ratkaisi fiksusti valokuvaajan paikalle tulo, sillä halusin Peetusta uusia ratsastuskuvia. 

Nämä ovatkin mielettömän kivoja ja näiden edestä kannatti jo vähän leikkiä hengellään, kiitos Marika Hellman!


Onneksi mistään hengellä leikkimisestä ei kuitenkaan ollut kyse. Peetu oli älyttömän fiksusti: toki reippaana menossa, mutta tuli heti takaisin pyydettäessä ja kuunteli upeasti ratsastajaa. Se vaan jaksaa joka kerta yllättää! Mahdottoman simppeli nuori, jonka tällainen amatöörikin on saanut koulutettua ihan kivaksi harrastelukaveriksi ilman minkään sortin takapakkeja. 

Toki ei sisäänratsastus mitään rakettitiedettä ole, mutta olen edelleen hämmästynyt onnistumisesta, kun homma olisi voinut mennä aivan yhtä hyvin myös kokonaan puihin. Innolla odotan mitä tästä vielä tulee, kunhan päästään pikkuhiljaa kunnolla ammattilaisten kanssa työstämään!Ennen baanalle lähtöä käytiin pyörähtämässä pikaisesti kentällä hevoset läpi käynnissä ja ravissa. Peetullahan ei nyt talvella ole laukattu kuin maastossa teitä pitkin, sillä lumikasojen vuoksi meidän huomattavasti pienentyneeltä talvikentällä ei voi noin tasapainottomalta nuorelta vielä laukkaa pyytää. Verryteltiin ponit siis vain huolellisen käyntityöskentelyn ja pienen ravihölkkäilyn avulla, jonka jälkeen suunnattiin järveä kohden.

Jäällä jatkettiin vielä hetki ravaillen ja pian otettiin jo laukkaa. Peetu oli niin onnellisen ja iloisen oloinen, että mullakin unohtui hetkeksi kaikki murheet ja pääsin nauttimaan täysin siemauksin tästä hauskanpidosta!
Molemmat hevoset tuntuivat olevan hyvin lapasessa, joten pian viiletettiinkin jo samaa matkaa jäätä ympäri. Jätin Peetun kanssa aina reippaasti väliä ensimmäisinä lähteneisiin Iloon ja Olgaan, mutta pieni pullaponi ampaisi aina kovaa vierelle ja mieluusti myös ohi. Siitä huolimatta Peetu lähti  hienosti jarruttelemaan aina pyydettäessä, eikä missään välissä kadottanut kontrollia vaan vastasi mukisematta annettuihin ohjeisiin. Fiksu vauva!

Hevoset olisivat niiin mieluusti vielä jatkaneet rallittelua, mutta tyydyttiin vielä loppuun ravailemaan hangessa. Tuolla saikin lumipeitteen vuoksi tehdä ihan kunnolla hommia, joten pidettiin viimeiset dressagesessiot hyvin lyhyinä. Ei siinä, ei meidän olisi paljoa tarvinnutkaan työskennellä, sillä Peetu tuntui tosi hyvältä! Muutaman kerran se koetti vielä ehdotella josko laukattaisiin, mutta katsoi sitten Ilosta mallia ja alkoi näyttämään parastaan.

Oli kyllä hauskaa ja taas kerran sai todeta, kuinka hieno Pedroponi onkaan!Huippu, kaikkensa antanut pikkuheppa! 💕

10 kommenttia:

 1. Nää kuvat on ihan superkivoja!:) Ootte jo nyt hieno pari Peetun kanssa, teistä tulee kyllä vielä ihan superkaksikko!

  VastaaPoista
 2. Upeita nää kuvat! <3 Aurinkoinen päivä ja pöllyävä lumi luovat upean tunnelman näihin! Oot kyllä kouluttanu Peetusta oikein kivannäköisen ratsun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, oli kyllä ihan täydellinen sää ja kuvat onnistuivat erinomaisesti! Kiitos! :)

   Poista
 3. Kirjoitat tosi hyvin niin, että mielenkiinto säilyy koko postauksen ajan ja näitä on hirmu kiva lukea! Hyvät kuvat myös auttavat aika paljon ;D jatka samaa rataa!

  VastaaPoista
 4. Näyttää niin hauskalta! Peetu on kyllä fiksu nuori. :)

  VastaaPoista
 5. Siulla on kyllä fiksu karvakorva! Tosi upeita kuvia, taas kerran sekä todella kivaa luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Peetu kyllä on! Yllättävää, että niin typerästä varsasta kasvoi kuitenkin näinkin järkevä yksilö. :D

   Poista