maanantai 26. kesäkuuta 2017

Viimeisimmät shoppailut

Pitkästä aikaa päivän shoppailureissusta inspiroituneena postauksen verran viime aikojen ostoksia. Piipahdimme Hankkijalla tsekkaamassa hyvät loimialennukset, sillä koko jengin vuorettomat kesäsadeloimet alkavat olemaan siinä hapessa, että uusille olisi todellakin tarve. Loimiostosten mukana tässä on esillä myös muutama muu tuote.

B//Vertigo Montana -yleissatulahuopa

Olen vähän huopahamstraaja (mutta niitä ei voi koskaan olla liikaa!) ja olin jopa muutama vuosi sitten vanhempien toimesta satulahuopien ostokiellossa. Toki salakuljetin niitä silti kotiin säännöllisin väliajoin.. ;) Nyt olen kuitenkin luopunut osittain valtavista kokoelmistani ja myynyt vähemmälle käytölle jääneitä vanhempia huopia pois, joten uusille alkaa olemaan jälleen tilaa.

B//Vertigon tuotteet ovat olleet omien käyttökokemuksieni mukaan todella kivoja, joten kun vastaan tuli tämä herkullisen värinen turkoosi yleishuopa ja vieläpä alelaarissa, oli se lähes pakko napata mukaan.

Näin ensisilmäyksellä huopa onkin hyvää tekoa: laadukkaan jämäkkä, sisältä hyvää vohvelikangasta ja sään päältä pehmeää karvaa. Ulkonäkö miellyttää paljon, kanttaukset ovat neljällä koristenyörillä vahvistetut ja väri tietenkin aivan ihana! Innolla odotan, että pääsen koeajamaan tämän ihan tositoimissa.


Horze Avalanche vuoreton sadeloimi, high neck

Kyseistä loimimallia kuvaillaan Horzen omilla sivuilla seuraavasti: "Loimiemme pintamateriaalilla, 1200D polyester Rip stop -materiaalilla, on kolmen kerran pesutakuu. Se säilyttää vedenpitävyytensä ja hengittävät ominaisuutensa. Tämä on ehdottomasti paras sadeloimi pitämään hevosesi lämpimänä ja kuivana kaikenlaisessa, armottomassa säässä. Korkea kaulaosa ja pidennetty häntäläppä tekevät tästä parhaan sadeloimen, jonka voit löytää kaikkien vuodenaikojen myrskyihin. Sadeloimien tulee olla kestäviä ja käytännöllisiä ja tämä on hyvä valinta ikävään säähän. Etukiinnitys on vahva, mutta silti helppo säätää hupun alta."

Meillä on myös muita loimia tällä pintamateriaalilla ja ne ovat toimineet kyllä melko moitteettomasti kovassa käytössä useiden vuosien ajan. Lisäksi malli on ulkonäöllisesti kiva ja hyvän muotoilun ansiosta se istui ponille hyvin.

Horze Avalanche vuoreton sadeloimi, high neck

Jep, sama loimi toiseen kertaan. Ostimme tämän myös Peetulle, mutta tietenkin vain aavistuksen suuremmassa koossa. Tämä istui hyvin myös raamikkaan suomenpullani selkään. Pidin etenkin noista reiluista laskoksista, jotka vähentävät huomattavasti lapoihin kohdistuvaa painetta ja hankaumia. 

Varsinkin kun kyseessä on tällainen suurahmatti, on tärkeää löytää loimi, joka asettuu oikein myös pään ollessa alhaalla.


LeMieux Vogue Denim -korvahuppu

Tuttu kauppasi tätä ihanaa LeMieuxin uudehkon farkkusarjan korvahuppua kympillä ja olihan tilaisuuteen pakko tarttua! Tämä on käyttämätön, vain kerran sovitettu yksilö, joten kuntonsakin puolesta se vastaa täysin uutta hankintaa, mutta vain yli kolme kertaa huokeampaan hintaan. Kelpo ostos siis, etenkin kun olen muutenkin tykästynyt paljon kyseisen merkin tuotteisiin!

Alemmassa kuvassa värit heittävät pahasti, mutta ylempi antaa paremman kuvan todellisuudesta. Tummansininen on ehdottomasti omia suosikkivärejäni (no joo, paras kaikista), joten tää myös mätsää tosi näppärästi moniin meidän varusteisiin.




EQCode vuoreton sadeloimi irrotettavalla kaulakappaleella

Puolen hinnan alennuksella Disa sai tämän kaulakappaleellisen takin itselleen. Tälle suurinta käyttöä tulee varmasti näin kesäisin, koska etenkin kovemmilla sateilla laitan aina ihottumaloimen päälle hengittävän, vuorettoman sadeloimen. Ei nimittäin ole kiva juttu, jos ihottumaloimi kastuu ja mönjähtää päälle. Sateen jälkeen ylimääräisen takin voi käydä nappaamassa pois. 

Tämä olikin hyvä, sillä se jäi ihan pienen aavistuksen verran reiluksi, joten asettuu varmasti hyvin toisen loimen päälle. Disan muut vuorettomat sadeloimet ovat olleet hieman nafteja ihottumailoimen kanssa, joten uskoakseni tämä tulee paikkaamaan varastoa täydellisesti.

Kaulakappale on hieman pitkä ja tappikaulaponi hukkuu siihen. Ei onneksi kuitenkaan pahasti. Sen saa kyllä kätevästi myös irti, mutta toisaalta tuo sitten ainakin suojaa hyvin koko ihottumaloimen, eikä esim. ponin syödessäkään jää lyhyeksi (pää laskee -> kaulakappale usein hieman nousee).



Rainbuster vuoreton sadeloimi

Napattiin varastoista vielä viimeinen kappale tätä Rainbusterin ihanaa loimea pikkuponikoossa Lurpalle! Kaikki Rainbusterit, mitä meillä on koskaan ollut, ovat olleet laaduiltaan hyviä. Samaa siis voi odottaa myös tältä, ainakin se vaikuttaa tosi kivalle.

Koko on muuten nappi, mutta kuten aaseilla yleensä, loimi jää edestä hieman reiluksi ja roikkuu. Katsotaan saako tätä hieman fiksailtua, sitten siitä tulee varmasti oikein hyvä ja passeli!






Horze Pony vuoreton sadeloimi

Meinasimme ottaa tämän ensin pinkkinä, koska pitäähän Daisylla olla vaaleanpunaista. Harmi vaan oikeaa kokoa ei sattunut olemaan, joten jouduimme tyytymään klassisen kauniiseen tummansiniseen. Ei tämäkään huono vaihtoehto ole!

Sovitus oli positiivinen yllätys, tämä oli jopa edestä riittävän tiukka, eikä roikkunut juuri ollenkaan! Huippu homma, näille pitkäkorville nimittäin saa metsästää välillä ihan toden teolla sopivia malleja.












Pikiöljyvoide, Tervarasva, Tervalaastari, Helosan, Solhedsit..

Viimeisimpänä, muttei kuitenkaan vähäisimpänä on sekalainen seurakunta kesätarvikkeita. Näille on aina käyttöä ja varastoja saa olla täydentämässä aika tiuhaan tahtiin. Erilaiset tervatuotteet ja etenkin nämä Solhedsin tuoteperheen jäsenet ovat olleet meille suuri pelastus mm. Disan kesäihottuman hoidon kannalta. Toki nämä tuovat helpotusta ja apua myös muille kaviokkaille!

15 kommenttia:

  1. Ihania nää tuotteet! Varsinkin toi satulahuopa. Hassua, mullakin oli/on pakkomielle satulahuopiin, vaikka en niitä ostakkaan. Kaupassa aina pakko mennä koskemaan joka ikiseen :D
    Hyvä postaus kuitenkin!

    VastaaPoista
  2. Todella ihanan värinen tuo satulahuopa! Muutenkin oikein kivoja ostoksia :)

    VastaaPoista
  3. Mikähän noissa satulahuovissa onkin niin ihanaa? Täällä siis myös yksi satulahuopafriikki. Olen kyllä hillinnyt himoani sillä, että minulla ei ole edes satulaa, johon niitä kiinnitellä. Silti yllätän itseni hevostarvikeliikkeessa joka kerta hipelöimästä jotain ihanaa satulahuopaa... Juurikin yleensä turkoosia tai sitten jotain sellaista tyylikkään hillittyä.

    Albert sai varsatutkimukseen osallistumisesta kiitokseksi tuollaisen Solheds calming serumin, mutta täällä on ollut niin kurjat säät etteivät niissä ole ötökätkään viihtyneet eli se on vielä korkkaamatta. Mutta kiva kuulla, että ei ole ihan turha tuote.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä osaa sanoa.. :D Haha, perus! Kaikki noi turkoosin sävyt tai sitten just semmoset "klassiset" hillityt eli tummansininen ja ruskea ovat parhaita.

      Uu! Se on kyllä oikeesti aika toimiva. Meillä on yleensä alkukesästä paljon mäkäräisiä, mitkä jostain syystä hyökkää etenkin Samban kaulaan. Tolla ne lähtee hyvin pois ja paukamat laskee ihan parin päivän sisällä lähes kokonaan.

      Poista
  4. Tuo mustavalkoruudullinen Rain Buster on ihan huippu :) Stinalla oli se kevään räntäsateissa kolme päivää putkeen, ja niin vaan ulkokuori piti sisäpuolen kuivana vaikka räntää tuli jokaisena päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, hyvä kuulla! Noniin, loistava homma. Meillä on muutama muu kyseisen merkin takki ja nekin ovat olleet kyllä mielettömän kestäviä! :)

      Poista
  5. Oiskohan ollut just tuo samainen huopa, mitä kuolasin viime viikolla Hankkijalla... :) täytys varmaan meidänkin hommata ponille joku sadetya pitävä nuttu ihottumaloimen päälle sateiden ajaksi, inhottavinta mitä tiedän on märkä ihottumaloimi! Aasit osaa poseeraamisen taidon, noi kuvat kelpais vaikka Horzen kuvastoon! ;D
    Olis muuten kiva, jos tekisit noista Solhedsin tuotteista tarkempaa postausta (niiden toimivuudesta yms) kunhan saat testailtua! Tänne otetaan kaikki vinkit hyvin toimivista tuotteista kutina pollen hoitoon vastaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana huopa! Ja joo, voin kyllä suositella. Se on kätevä, kun voi kuitenkin heti sateen jälkeen napata pois niin alla on kuiva ja tyytyväinen poni ihottumaloimineen. :)

      Itseasiassa tämmöistä jo kaavailinkin tarkemmin tässä! Meillähän on siis ollut kyseisen merkin tuotteet käytössä jo useampien vuosien ajan, joten toimivuuden voin kyllä taata ainakin meidän kohdalla. Kovin tyytyväisiä ollaan oltu! Mutta joku tarkempi postaus on varmasti tulossa tässä kesän aikana, kiitos toiveesta. :)

      Poista
    2. Haha ja kiitos, aasit ovat varsinaisia valokuvamalleja! ;D

      Poista
  6. Tuo huopa! *_* Ihan supermageen näkönen! Mä haluaisin niin ostaa Pillerille kaikkea tummansinistä timanttireunuksin, oikein mätsäävät suojat ja otsapannat ja huovat, mutta ensin pitäisi ehkä saada se lottovoitto ja ostaa se omaksi ;) Ymmärrän tuota huopahamstrausta kyllä niin hyvin, sillä jos mulla olisi hevonen, olisi silläkin varmasti ainakin viisikymmentä huopaa- joista ehkä viisi aktiivisessa käytössä, ja loput mukana ihan vain vuoroaan odottamassa, ja lisää tulisi aina vain :D Materialismionni meille ihmisille, voikohan sitä olla hevosillakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huopa on kyllä itse täydellisyys! Oijoi, tummansininen blingblingeillä sopisi kyllä Pillerille just eikä melkein. Toivotaan siis lottovoittoa ;)

      Haha, voin tunnistaa itseni tästä! Hyvä jos en ole ainoa. :D Kyllä varmasti! ;)

      Poista
  7. Ihanan värisiä! Tummansininen ja vaaleansinine kuuluvat ehdottomasti yksiin suosikki väreistäni ja nuo tuon väriset varusteet näyttivät Super hyville omaan silmääni. Tosi kivoja ja varmasti laadukkaita sekä hyödyllisiä löytöjä oot kyllä löytänyt! Ja tuo satulahuopa... Ai, että se on vain niin hieno ja ihana, ihan ykkös suosikki näistä!!

    Todella kiva postaus, mukava lukea tällaisia täältä blogista. + kuvat olivat hyviä ja teksti selkeää sekä rentoa luettavaa! Näitä siis lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ne on myös mun lemppareita! Ja satulahuopa on kyllä aivan ihana, en malta odottaa, että pääsen paremmin testailemaan sitä käytössä.

      Kiitos, tosi kiva kuulla! Täytynee siis useamminkin tehdä. :)

      Poista