keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Hiljalleen kesää kohden

Wou, perinteisestä kuulumispostauksesta on vierähtänyt jo tovi aikaa. Kuinkahan saisin jotenkin järkevään malliin tiivistettyä viime viikkojen tapahtumat? Ainakin meillä on yksi silmäpuolinen poni tällä hetkellä, mutta siitä taidan tehdä kokonaan oman postauksen. (Halutessaan instagramin puolelta voi jo urkkia enemmän tietoa sählä-Samban uusimmasta tempauksesta.)

Mutta eihän sitä kyllä nyt allekirjoittanutkaan ole terveenä selvinnyt. Viime viikon sunnuntai-iltana nousi kurkkukivun myötä kova kuume joka äityi viikon mittaiseksi räkätaudiksi. Ratsastin kerran viikon aikana keskiviikkona, mutta täytyy sanoa, että se oli virhe. En jaksanut, en osannut ja mikään ei sujunut. Peetu olisi voinut olla ihan hyvä, mutta pilasin sen vain matkustelemalla kyydissä nenä vuotaen ja hengitystiet limasta vinkuen. Loppuviikon pitäydyin suosiolla levossa, mutta muutamana päivänä tehtiin maastakäsin töitä.

Keskiviikkona kesäkausi sai virallisesti alkunsa, kun lauma päästettiin illasta maistelemaan vihreää. Jos jonkinmoisia ilopukkeja ja pomppuhyppyjä tuli kuvattua, mutta valitettavasti en ole vieläkään jaksanut käydä kaikkia kuvista läpi saati sitten muokata niitä. Tässä kuitenkin muutama oma suosikki!


Noita kuvia katsellessa ei kyllä uskoisi, että mennään jo reippaasti toukokuun puolella. Onneksi päivä päivältä täällä alkaa vihertää yhä enemmän. Nyt puissa sentään on jo vaaleanvihreät lehdet ja heinä alkaa hiljalleen kasvaa.

Lauantaina täytin vihdoin 17-vuotta ja sen kunniaksi kipusin taas Peetun kyytiin. Pitihän ohjelmaan keksiä jotain kivaa, joten päädyimme hyppäämään hevosen ensimmäiset esteet ratsastajan kanssa. Puttis innostui toden teolla ja vauhtia siltä löytyi. Hypyt sujuivat hevosen osalta oikein hyvin, vaikka minä selässä koetinkin kaikin mahdollisin tavoin sössiä tulevan esteratsun ajatuksenjuoksun. Huoh, voisi vaan joku päivä opetella ratsastamaan!


Sarahan edelleen saikkuilee, enkä Disan selässä ole päässyt käymään ikuisuuksiin. Suurimpana syynä tietty tuo oma sairastelu, onneksi pikkusisko on parhaansa mukaan hoitanut liikutteluja ainakin joinain päivinä minun ohjeistuksen mukaan.

Pientä helpotusta arkeen tuo nyt se, että Elli on käynyt touhuamassa tässä pariin otteeseen islantilaisen kanssa. Jospa sitä saisi vähän tuota Disan kuntoprojektia etenemään joutuisammin, lisäksi tietty mukava löytää joku liikuttaja jota kiinnostaa muukin kuin ratsastus ja asiat tulee varmasti hoidettua huolella.


Aaseille täytyisi keksiä myös jotain lisäliikuntaa. Päivittäin ne jotain tekevät (yleensä käyvät maastossa), mutta kaipaavat silti extraohjelmaa. Daisy nyt vielä on ihan siedettävissä mitoissa, mutta Lurppa on edelleen jäätävä ihrakasa, joka pitäisi saada laihtumaan. Etenkin näin etuprofiilista aivan kamala, mutta pakko oli yllä oleva kuva julkaista, koska katsokaa nyt - täällä alkaa vihertämään!

Maanantaina säät olivat jo kerrassaan kesäiset, joten päätin korkata juniorihevosen viikon ratsastuksella. Tällä kertaa suuntasimme pellolle, jossa hieman koetimme tuuppailla. Eihän tuosta nyt kamalasti mitään tullut, kun toinen ei isolla alueella hirveästi jaksanut keskittyä ja ruokaakin oli sopivasti nenän alla. Tein nimittäin sen virheen, että annoin sen luvan kanssa ottaa muutaman haukun, mutta ahne suomenhevonen vetikin suun täyteen voikukanlehtiä ja varastoi niitä poskissaan koko ratsastuksen ajan. 

Yritteliäs hevonen se silti on, vaikka tietty tuossa tilassa olisikin ollut kivempi vain baanata tukka putkella. Kokonaisuuteen saa olla jälleen kerran tyytyväinen, pienellä hionnalla ja ammattilaisten avulla tuosta kuoriutuu vallan loistava ratsu.

Kuvia ei ole muutamaa enempää, sillä kamera nyt irtisanoutui ensitöikseen. Akku loppui ja olen hävittänyt laturin (great). Onneksi Suvi laittoi juuri tänään viestiä ja sovimme perjantai-aamuun kuvauksen, jossa otetaan Putusta ratsastuskuvia. En malta odottaa!

Tässä nyt loppuun vielä ennen peltoiluja tiellä napsitut kuvat. Peetu tekee tosi usein tuota, että kun tahtoisi mennä muttei saa, niin sitten kauhotaan ilmaa etukaviolla ihan hulluna.

"Ihan mälsää tää tämmönen poseeraaminen ja seisoskelu.
Nääksä, tuol on pelto missä voitais vähän laukkailla? Tai syödä,
kuin vaan. Mut seisoskelu on tylsää."
"Ai porkkanoita? Tallissa? Kiltisti seisoville? Jaa no sit, osaanha mä seistä.
Kato kui hienosti. Tästä hyvästä saat ainaki kymmenen porkkanaa sit antaa."

Miten teillä on lähtenyt kesä käyntiin? Joko siellä on lämmintä?

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Täällä on jo melko lämmin ja sopivasti ilmojen lämmetessä syntyi suokkivarsa, joten tallipäivät meneekin sitten vaan varsan ihailuun.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi että, ihanaa <3 Voin vaan kuvitella, varsat on niin suloisia!

   Poista
 2. En ole varma vaikka oisin aikaisemminkin kehunut, mutta tuo Peetu on tosi kaunis! Ja hyvännäköistä menoa myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kasvanut aika hyvännäköiseksi (vaikkakin turhan pallomahaiseksi) hevoseksi. Kiitos! :)

   Poista